Terug

  Zonnepanelen boot

  Zoekt u zonnepanelen boot? Dit is ideaal wanneer u gaat varen en gebruik maakt van elektriciteit. Door een zonnepaneel op uw boot te plaatsen wekt u duurzaam uw eigen stroom op. Bij ons vindt u een ruim assortiment, waaronder opvouwbare zonnepanelen boot.

  Zonnepanelen boot berekenen

  Het kan lastig zijn om het aantal zonnepanelen voor uw boot te berekenen. Hierbij is het van belang dat u weet welke apparaten u van stroom wilt voorzien. Denk hierbij aan een boot radio en een koelkast. Zodra u weet hoeveel Watt u verbruikt vermenigvuldigt u dit met het aantal uren waarin het systeem actief is. 

  Apparaat

  Vermogen

  Gebruikstijd per dag*

  Watt-uur per dag

  Radio

  5 Watt

  5 uur

  25 Watt 

  Verlichting

  10 Watt

  3 uur

  30 Watt 

  TV

  40 Watt

  2 uur

  80 Watt 

  Koelkast

  60 Watt

  2 uur

  120 Watt 

  Totaal

    

  255 Watt per dag

  *Dit is afhankelijk van uw leefpatroon. Wij hebben hier een voorbeeld berekening

  Het aantal KwH die je per dag verbruikt is dan inzichtelijk en aan de hand daarvan kunt u bepalen hoeveel panelen u nodig heeft. Uw boot zonnepanelen kunnen u hierdoor voorzien van stroom, waardoor u altijd elektriciteit heeft. Belangrijk is wel om in de zon te gaan liggen met de boot, zodat ze voldoende zonlicht krijgen. 

  Hoe werken boot zonnepanelen?

  Boot zonnepanelen werken met behulp van de zon. Het paneel wordt op uw boot gemonteerd en laadt uw accu op. Het zonlicht wordt omgezet in elektrische laadstroom, waardoor u uw apparaten op kunt laden. Zorg ervoor dat u een accu heeft die de stroom goed kan geleiden. Denk hierbij aan een semi tractie accu. 

  Een zonnepaneel is gemaakt van silicum. Dit worden ook wel zonnecellen genoemd, aangezien deze alleen stroom geleiden zodra er licht op komt. Dan ontstaat de elektrische laadstroom, waardoor u uw apparaten kunt opladen. 

  De onderdelen voor zonnepanelen op de boot

  Wanneer u een zonnepaneel op uw boot wilt installeren is het belangrijk om te kijken naar de onderdelen die u nodig heeft. Natuurlijk bestaan de benodigdheden uit de zonnepanelen zelf. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die niet mogen ontbreken.

  • Een laadregelaar - hiermee wordt de juiste stroom en spanning naar de accu geladen. Daarnaast geldt dit ook als beveiliging, aangezien hij accuspanning goed verdeelt. Hierdoor is de kans op brandgevaar klein. 
  • Een accu - hierboven spraken we al van een accu. Deze slaat de stroom op voordat deze verdeeld wordt over de apparaten die stroom nodig hebben. Er worden vaak semi tractie accu’s aangeraden, aangezien deze de stroom optimaal geleidt. 
  • Weersbestendige bekabeling - doordat de kabels in de buitenlucht liggen is het belangrijk dat deze tegen alle weersomstandigheden kunnen. 

  Hierdoor ziet u dat het goed is om vooraf te weten welke artikelen allemaal komen kijken bij het aanschaffen van zonnepanelen voor uw boot. 

  Een omvormer bij de zonnepanelen van de boot nodig

  Wanneer u zonnepanelen heeft op uw boot is een omvormer aan te raden. Deze hoort ook bij benodigdheden wanneer u de panelen gaat aanschaffen. Een omvormer is een apparaat die gelijkstroom omzet, die afkomstig is van de zonne-energie. Bij een teveel aan stroom wordt dit opgeslagen in accu’s. 

  Wanneer u op de wateren bent heeft u geen netgekoppelde omvormer. Deze zit namelijk aan het net vast, maar op de boot heeft u een stand-alone-omvormer. Hierbij wordt de stroom geleidt naar de accu’s. Een omvormer voor uw boot zonnepanelen is dus onmisbaar.  

  Opvouwbare zonnepanelen boot

  In ons assortiment vindt u ook opvouwbare zonnepanelen voor uw boot. Deze zijn vaak draagbaar en kunt u ook gebruiken wanneer u van de boot af gaat en bijvoorbeeld met een caravan gaat reizen. Dit is een efficiënte oplossing wanneer u meerdere vervoersmiddelen hebt om in te reizen. 

  Opvouwbare zonnepanelen kunnen ook gemonteerd worden op dezelfde manier als reguliere panelen. Hierbij raden wij aan om de panelen in de hoogte te monteren. Zo kan er nog verkoelende wind onderdoor komen, waardoor het rendement verder omhoog gaat. Zorg er ook voor dat het zo gemonteerd wordt dat het veel zonlicht op kan vangen. 

  Zonnepanelen boot kopen

  Wilt u zonnepanelen voor uw boot kopen? Daarmee kunt u op een duurzame manier energie opwekken. Zo kunt u al uw apparaten voorzien van stroom, ook wanneer u op zee aan het varen bent. Houd er wel rekening mee dat de panelen het beste werken wanneer deze zich in direct zonlicht bevinden.

  Momenteel is nog een subsidieregeling op zonnepanelen. Hierdoor kunt u de btw terugvragen, waardoor de panelen nog rendabeler zijn. Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze experts. Zij helpen u graag. Wilt u ook uw eigen stroom opwekken? Bekijk dan ons ruime assortiment omvormers en zonnepanelen boot.

  Zonnepanelen boot
  Filter
  Sorteren op

  Zonnepanelen boot

  SOLKIT60ZT

  Xunzel solarkit 60zt
  Accu spanning ampere 12 A
  Product afmetingen Breedte 670 Lengte 695 Hoogte 30 mm
  Type spanning (VAC / VDC / VDC
  Voltage 12 volt
  Maximaal vermogen 60 watt

  182.95
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box