Terug

Reddingsboei

Een reddingsboei is noodzakelijk wanneer u op de boot gaat. Kies voor de beste merken reddingsboeien, zoals Besto, Allpa en Talamex. Zorg voor een reddingsboeihouder om deze gemakkelijk op te hangen. Bij Aspius kunt u gemakkelijk een reddingsboei kopen.

Filters

Reddingsboei

Een reddingsboei voor de boot

Een reddingsboei voor de boot is onmisbaar wanneer u gaat varen. Mocht er iemand over boord vallen, dan heeft u altijd een boei om iemand te redden. Een onverwachte situatie kan altijd voorkomen. Dan is het fijn dat u hier op voorbereid bent. Een reddings boei is het eerste veiligheidsmiddel.

Naast een boei zijn reddingsvesten ook ideaal om tijdens een boottocht te dragen. Dit is een preventieve beveiliging, mocht iemand over boord vallen. Zorg voor een reddingsboeihouder voor uw boei, zodat u deze gemakkelijk kunt pakken. De houder zorgt voor een goede locatie aan boord. Plaats bij grotere boten en schepen meerdere boeien om zeker te zijn dat er altijd één in de buurt is.

Verschillende typen reddingsboeien

Bij Aspius vindt u verschillende typen reddingsboeien. De functies of vormgeving kunnen verschillen van een andere boei. Wij leggen hieronder uit welke soorten er zijn.

  • Een reddingsboei hoefijzer vorm – een boei in de vorm van een hoefijzer.
  • Een variant met lijn – ideaal wanneer u de persoon weer uit het water de boot op wilt trekken.
  • Een variant met verschillende kleuren – van felle kleuren als blauw, rood, geel, oranje tot neutrale kleuren, zoals wit.
  • Diverse merken – Allpa, Besto, Exalto, Talamex en Trem.
  • De afmeting kan verschillen – er zijn zowel grote boeien als kleinere varianten. Afhankelijk van de persoon die in het water ligt. Een kind kan een kleinere soort krijgen dan een volwassen man.
  • Hard of opblaasbaar – reddingsboeien die opblaasbaar zijn, zijn

Houd rekening met deze variabelen wanneer u de keuze maakt voor een boei om iemand mee te redden.

Reddingslicht

Het reddingslicht is een type boei welke niet direct bedoeld is om mensen mee uit het water te krijgen. Het is een variant die u in geval van nood in het water kunt werpen. Er zit een felle lamp op, waardoor de persoon in het water makkelijker te lokaliseren is. Zeker bij slecht zicht of duisternis kan zo’n lamp mensenlevens redden.

De hulpdiensten moeten vaak grote oppervlaktes doorzoeken om drenkelingen te vinden. Een reddingsboeilicht helpt daarbij. Het is dus nooit onverstandig om deze variant mee te nemen, zeker wanneer op zee gaat varen. In het assortiment van Aspius vindt u ook reddingsboeien die een set vormen, inclusief een lichtboei.

Regelgeving voor reddingsmiddelen

Per land, regio of continent kunnen regels met betrekking tot veiligheid aan boord verschillen. Dit kan ook van belang zijn voor reddingsboeien. Zeker wanneer u met boten van 20 meter of langer vaart, is het verstandig om te kiezen voor SOLAS gecertificeerde reddingsmiddelen.

Wij trachten bij producten zoveel mogelijk aan te geven of deze producten zo’n certificering hebben. Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen u altijd advies geven over welke reddingsboei geschikt is voor uw vaarroute.  

Een reddingsboei kopen bij Aspius

Een reddingsboei kopen doet u bij Aspius. Wij hebben het grootste assortiment in onze webshop. Mocht u hulp nodig hebben dan kunt u altijd met onze klantenservice bellen. Wij helpen u graag verder. Wij zijn specialisten in watersport en zorgen dat u een onbezorgde dag op het water kunt beleven.

Er is niets leuker dan een dag op het water wanneer het mooi weer is. Bij Aspius zorgen wij hiervoor, door alle benodigdheden en accessoires voor u op één plek te hebben. In Drachten kunt u onze winkel vinden. Is dit te ver voor u? Dan kunt u online ook alles bestellen en is het de volgende dag in huis. Een reddingsboei kopen doet u bij Aspius!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »