Terug

  • Voor 16:00 besteld, Mits op voorraad morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €99,00 in NL
  • Meer dan 15.000 producten

reddingsboei

Een reddingsboei heeft u liever niet nodig, maar het is altijd handig om één of meerdere exemplaren aan boord te hebben. U kunt het best kiezen voor een gebruiksvriendelijke versie, die u makkelijk uit kunt werpen in geval van nood. Bekijk en bestel!

Filters

reddingsboei

Hoogwaardige reddingsboei voor noodgevallen

Niet alleen aan boord van een plezierjacht, zeiljacht of andere boot is een reddingsboei handig. Ook in havens en bij kades is het slim om deze reddingsbanden beschikbaar te hebben. In ons assortiment vindt u de twee belangrijkste soorten, onder meer van het bekende merk Besto:

  • Ronde boei
  • Hoefijzer boei

U raadt het al: een hoefijzer reddingsboei heeft de vorm van een hoefijzer. In vergelijking met een volledig rond model, kan het slachtoffer er makkelijker mee gered worden. Om de slagingskans van een reddingsactie te vergroten, kunt u een model met ingebouwd licht bestellen. Het lampje verhoogt de zichtbaarheid van een drenkeling fors. Verhoog de veiligheid verder door ook aan andere middelen te denken, zoals reddingsvesten, brandblussers en reddingsvlotten.

Boei met lijn makkelijk uitwerpen

Het is verstandig om een type reddingsboei te bestellen dat makkelijk uit te werpen is. Een lichtgewicht reddingsband gevuld met lucht wordt eerder beïnvloed door de wind, dan een iets zwaarder exemplaar. We hebben diverse verzwaarde varianten, die heel precies uitgegooid kunnen worden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een automatisch opblaasbare boei. Hier zit een techniek in die activeert bij een aanraking met water. U werpt de boei terwijl deze niet gevuld is met lucht, waardoor de precisie toeneemt. Zodra het reddingsmiddel in het water landt, komt er lucht in.

Reddingslicht

Een type reddingsboei dat niet direct bedoeld is om mensen uit het water te halen, is het reddingslicht. Dit is een boei die u in geval van nood in het water kunt werpen. Er zit een felle lamp op, waardoor u makkelijker te lokaliseren bent. Zeker bij slecht zicht of duisternis kan zo’n lamp mensenlevens redden, omdat hulpdiensten vaak grote oppervlaktes moeten doorzoeken om drenkelingen te vinden. Het is dus nooit onverstandig om een reddingslicht mee te nemen, zeker wanneer op zee gaat varen. In het assortiment van Aspius vindt u ook reddingsboeien die een set vormen met een lichtboei.

Bevestigen aan een houder

Een reddingsboei met lijn wilt u uiteraard direct kunnen gebruiken. Daarom is het belangrijk om de boeien op strategische posities op te hangen. Vooral bij grotere schepen raden we aan om het niet bij één boei te laten. Sommige exemplaren verschijnen met een inbegrepen houder. Voor andere versies heeft u een losse houder nodig. Uiteraard hebben we deze houders in ons grote aanbod. Kies het juiste model en bevestig uw reddingsmiddelen, bijvoorbeeld aan de reling van de boot.

Regelgeving voor reddingsmiddelen

Per land, regio of continent kunnen regels met betrekking tot veiligheid aan boord verschillen. Dit kan ook van belang zijn voor reddingsboeien. Zeker wanneer u vaart met boten van 20 meter of langer, is het verstandig om te kiezen voor SOLAS gecertificeerde reddingsmiddelen. Wij trachten bij producten zoveel als mogelijk aan te geven of deze producten zo’n certificering hebben. Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, we kijken graag met u mee.

Deskundig advies van de watersport specialist

Aspius heeft niet alleen een gigantisch assortiment, maar beschikt ook over vakkundige medewerkers. Zij voorzien u graag van deskundig advies, ook als het gaat om reddingsbanden en andere veiligheidsmiddelen. Dat is belangrijk, want veiligheid aan boord is en blijft een belangrijk thema. Aarzel dan ook niet en bel of mail wanneer u vragen heeft. Geen vragen? Bekijk dan hier alle opties en maak een keuze. Een reddingsboei kopen is altijd verstandig!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »