Terug

  • Voor 16:00 besteld, Levertijd 1-3 Werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €99,00 in NL
  • Meer dan 15.000 producten

Antifouling

Boot antifouling is een speciale verf die op de onderkant van een boot wordt aangebracht om de aangroei van organismen zoals algen en schelpen te voorkomen en te verminderen. Dit verbetert de prestaties van de boot en verlengt de levensduur van de romp.

Filters

Antifouling

Boot Antifouling

Wil je voorkomen dat micro-organismen, mosselen en algen zich onder het wateroppervlak aan de romp van je boot hechten? Dan is het slim om antifouling te gebruiken. Een overmatige aangroei op de romp van je boot kan namelijk het vaarplezier negatief beïnvloeden. Dit kan zorgen voor verminderde snelheid, hoger brandstofverbruik en zelfs corrosie waardoor de onderkant van je boot beschadigd raakt. Door een laag antifouling aan te brengen, voorkom je deze problemen.

Soorten Antifoulingen

Op zoek naar antifouling voor je boot? Dan zul je al snel ontdekken dat er twee soorten beschikbaar zijn: harde antifouling en zachte antifouling. Maar hoe weet je welke variant het beste bij jouw boot past? Dit hangt af van de gemiddelde snelheid waarmee je vaart.

Als je graag hard vaart, kies dan voor harde antifouling om je boot te beschermen. Dit type onderwatercoating is duurzaam en gaat lang mee. Het is bestand tegen slijtage en hoeft slechts af en toe opnieuw te worden aangebracht. Harde antifouling is geschikt voor boten die harder dan 30 knopen varen en af en toe droogvallen. Let op: na verloop van tijd moet je alle antifouling verwijderen en opnieuw beginnen met het aanbrengen van de beschermlaag.

Voor boten die minder dan 30 knopen varen, is zachte antifouling de juiste keuze. Deze moet elk seizoen opnieuw worden aangebracht, omdat het tijdens het varen langzaam slijt. Als je een tweedehands boot hebt en niet weet welk type beschermcoating er is gebruikt, kun je erachter komen door er met een natte doek overheen te wrijven. Als er verf afkomt, is er sprake van zachte antifouling.

Bestel uw boot antifouling gemakkelijk online

Wil jij je boot beschermen tegen aangroei van algen en andere micro-organismen? Bij ons kun je verschillende soorten antifouling kopen van topmerken zoals Epifanes Copper Cruise, International Interspeed Extra en Boero Scirocco. Ons samengestelde assortiment garandeert kwaliteit en betrouwbaarheid.

Hoe moet ik antifouling aanbrengen?

Het aanbrengen van antifouling op een boot is een eenvoudig proces dat je zelf kunt doen. Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen, aangezien de antifouling chemisch is. Draag daarom altijd beschermende kleding, zoals een overall, stofmasker, beschermbril en handschoenen, en zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte.

Om te beginnen, ontvet je het onderwaterschip met een goede boot ontvetter en reinig je het oppervlak grondig met een schuursponsje. Breng vervolgens een antifouling boot primer aan als het de eerste keer is dat je antifouling aanbrengt. Hierdoor zal de beschermcoating beter hechten.

Daarna breng je de antifouling aan. Zorg ervoor dat het oppervlak goed droog is voordat je de coating aanbrengt. 

Verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen: 0,75liter en 2,5 liter. Met 0,75liter is de verbruik tussen de 8 - 11 m2.

Heb je vragen over onze producten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen - we helpen je graag verder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »