Terug

  • Voor 16:00 besteld, Mits op voorraad morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €99,00 in NL
  • Meer dan 15.000 producten

Hydrofoils

Hydrofoils op de buitenboordmotor zijn de toevoegingen die ervoor zorgen dat het varen weer gestroomlijnder en stabieler gaat. Kies uit o.a. de Hydrofoil SE Sport 200, 300 en 400. Bestel nu de nieuwe buitenboordmotor hydrofoils in de webshop!

Filters

Hydrofoils

Wat zijn hydrofoils?

Hydrofoils voor de buitenboordmotor zijn draagvleugels die ervoor zorgen dat de boot nog gestroomlijnder en beter bestuurbaar gaat varen. Het zo geheten dansen van de boot kan hiermee voorkomen worden.

Een hydrofoil zorgt er met de trimvlak voor dat er een hoge druk gebied ontstaat on de vleugels. Hierdoor ontstaat er extra opgaande druk aan de achterkant van de boot. Dit heeft als gevold dat de voorkant, boeg, van de boot naar beneden wordt gedrukt. Door de stabielere ligging in het water is de boot ook direct beter te besturen.

 Hydrofoils komen voor in verschillende modellen en maten. Zo is er de Sport SE 200 die geschikt is voor motoren tot 40pk. Maar er zijn ook modellen voor zwaardere motoren. Zo zijn de Sport SE 300 en Sport SE 400 geschikt voor motoren vanaf 40 pk.

Extra stabiliteit met een hydrofoil buitenboordmotor

Zoals hierboven al kort aangeven brengt een hydrofoil op de buitenboordmotor extra stabiliteit. Het dansen van de boot wordt tegengegaan. Dit dansen komt vooral voor bij hogere snelheden en bij een licht golfslag.

Een hydrofoil heeft vleugels, die wel wat weg hebben van een pijlstaartrog. Deze natuurlijke vorm zorgt ervoor dat de vleugels gestroomlijnd zijn. Echter zorgen ze wel voor extra “downforce”, neerwaartse druk aan de voorkant. Dit komt doordat aan de achterkant van de boot, bij de motor, een hogedrukgebied ontstaat die de achterkant omhoog stuwt.

Doordat de boeg van de boot naar beneden wordt gedrukt zal de boot horizontaler in het water liggen. Dit heeft als gevolg dat de boot strakke door het water heen glijdt. Tevens door het vergroter van het raak oppervlak is de boot beter in staat om scherpere bochten te maken. Een hydrofoil aan de buitenboordmotor zorgt dus voor meer vaar plezier en comfort.

Hydrofoil SE Sport 200, 300 & 400

Verschillende motoren hebben natuurlijk ook verschillende soorten hydrofoils en buitenboordmotor onderdelen nodig om optimaal te presteren. Daarom heeft SE Sport verscheidene hydrofoils ontworpen:

  • De Hydrofoil SE Sport 200 is gemaakt voor de motoren tot 40pk. Deze vleugel zorgt ervoor dat ook bij een laag toerental de boot in “plané” komt te liggen. Erg handig want voornamelijk bij lagen snelheden kan een scherpe bocht maken lastiger zijn.
  • De Hydrofoil SE Sport 300 is een speciaal ontworpen hydrofoil voor buitenboordmotoren van 40pk en meer. Het enige nadeel aan dit model is dat de bevestigingsclip een los onderdeel is. Hierdoor moet je die zelf monteren.
  • De Hydrofoil SE Sport 400 is net als zijn voorganger, de 300, gemaakt voor de zwaardere motoren, vanaf 40pk. De grote upgrade in dit model is dat de bevestigingsclip geïntegreerd is in het design en dus is deze makkelijker te monteren.

Een hydrofoil voor de boot haal je Aspius

Een hydrofoil, maar ook ruddersafe, die ervoor zorgt dat je boot stabieler in het water ligt en beter vaart haal je bij Aspius. Bij ons vind je een ruim assortiment aan foils voor verschillende modellen motoren. Voor zowel een motor tot 40pk als eentje met meer dan 200pk hebben wij de juist vleugels.

Heb je nog vragen over de juiste keuze voor jouw boot? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze experts helpen jou graag met het maken van de juiste keuze. Weet je wat de beste optie is? Bestel dan vandaag nog de nieuwe hydrofoil voor de buitenboordmotor!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »