Terug

Schroefaslagers

Bent u op zoek naar schroefaslagers? Bij Aspius vindt u een ruim assortiment lagers voor de schroefas in verschillende formaten. Dus bent u toe om uw schroefaslager te vervangen? Bestel dan gemakkelijk en snel een schroefaslagers voor uw boot.

Filters

Schroefaslagers

Het belang van schroefaslagers

Goede schroefaslagers zorgen ervoor dat uw boot op een stille manier wordt voortgestuwd zonder trillingen. Merkt u dat er wel trillingen of onaangename geluiden zijn? Dan is de lager bij uw schroefas waarschijnlijk versleten.

Er bestaan verschillende varianten van een schroefaslager. De meest voorkomende producten zijn een vet- of watergesmeerde schroefas lager. Zoals de namen al benoemen wordt de ene lager gesmeerd middels vet en de ander middels het water.

Watergesmeerde schroefas lager

Bij een watergesmeerde schroefas lager zorgt het water voor zowel de koeling als smering van de schroefas. Dit is tegenwoordig de meest voorkomende variant doordat dit product een stuk milieuvriendelijker is.

De watergesmeerde lagers zijn doorgaans voorzien van een rubber met gleuven welke het water kunnen doorlaten. Verder heeft deze variant keuze uit buitenlagers of een buitenbus van verschillende materialen:

  • Brons
  • Gelamineerd
  • Polyester
  • Flenslager

Zo zijn bronzen of gelamineerde onderdelen bestand tegen corrosie. Bij vragen welke variant het beste bij u past kunt u gerust contact met ons opnemen.

Lagers voor een vetgesmeerde schroefas

Het komt tegenwoordig niet meer veel voor, maar mocht u een vetgesmeerde schroefas hebben dan hoort hier ook een vetgesmeerde lager bij. Indien u deze zelf gaat installeren is het belangrijk dat u deze goed afdicht om het water buiten te houden.

Het nieuwe vetkoord aan een vetgesmeerde schroefas lager zal zorgen voor de juiste afdichting. Een zogenoemde pakkingdrukker zorgt ervoor dat de koker om de schroefas heen klemt, waardoor het vet rondom de as zorgt voor een waterdichte afsluiting.

Koop lagers voor uw schroefas bij Aspius

Welke variant of afwerking van dit bootonderdeel u ook nodig heeft, u koopt verschillende lagers en schroefasonderdelen bij Aspius. Daarbij kunt u rekenen op een snelle levering! Voor 16:00 uur besteld is vaak al de volgende dag in huis. Dat is handig als u onverhoopt een nieuwe lager nodig heeft. Kortom, Aspius is de webshop voor het kopen van schroefaslagers.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »