Terug

  • Voor 16:00 besteld, Levertijd 1-3 Werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €99,00 in NL
  • Meer dan 15.000 producten

Scheepshoorn, scheepstoeter, misthoorn

Wilt u een scheepshoorn, scheepstoeter of misthoorn kopen? Bij aspius.nl vindt u scheepshoorns van 12v en 24v met de keuze uit een 1 tonige of 2 tonige toeter voor de boot en zeevaart!

Filters

Scheepshoorn, scheepstoeter, misthoorn

Waarvoor is een scheepshoorn of scheepstoeter nodig?

Een scheepshoorn wordt ook wel een scheepstoeter genoemd. Het fungeert als toeter voor de boot en zorgt ervoor dat u zich kenbaar kan maken in onveilige situaties. Wanneer u aan het varen bent in de mist en het zicht slechts tot enkele meters reikt, is het belangrijk om een misthoorn op uw boot te hebben. In ons assortiment vindt u zowel 1-tonige als 2-tonige boot claxons. Wanneer u kiest voor de dubbele variant met 2 tonen kan u zowel een lage frequentie als een hoge frequentie produceren. Lagere tonen zijn van levensbelang, omdat de lage frequentie eenvoudiger te horen is op het water of op zee.

Een scheepshoorn 12v of 24v?

Een scheepshoorn 12v is de meest gangbare boot toeter in ons assortiment. Dit komt merendeels omdat de 12v scheepstoeter eenvoudig aangesloten kan worden op veel voorkomende circuits. Dit is meestal van toepassing op de kleinere boten. Wanneer u vaart op een groter jacht, waarbij 24v vaak de standaard is, kan u ook kiezen voor de 24v claxon. Een dubbel voltage houdt in dat de stroom halveert, u kan dus dunnere bekabeling gebruiken in uw boot. Voordat u een toeter koopt voor uw boot, raden we aan de voltages eerst goed te controleren.

Wat is het verschil tussen een elektrische scheepshoorn en handmatig?

Over het algemeen kiest men voor een elektrische scheepshoorn. Dit is enkel mogelijk wanneer er een elektrisch circuit aanwezig is op de boot. Is nog niet gebeurd? Kijk dan bij onze boot elektra. Hierop kan u de boot toeter eenvoudig aansluiten. U denkt wellicht dat 12v niet genoeg is om een goed hoorbaar geluid te creëren. Maar niks is minder waar, een elektrische boot toeter produceert al snel 100 decibel of meer.

Wanneer u zich bevindt in een onveilige situatie met weinig zicht, is geluid één van de weinige middelen om anderen te waarschuwen dat u in de buurt bent. Zorg er daarom voor dat uw toeter hoorbaar is op een afstand van zo’n 400 meter. Uiteraard kan u ook kiezen voor eenvoud en gemak. Mocht u geen zin hebben om apparatuur aan te sluiten, kies dan voor een handmatige toeter voor de boot.

Kortom, met een elektrische of handmatige scheepstoeter kan u eenvoudig waarschuwingssignalen versturen.

Wat is het verschil tussen een misthoorn of scheepshoorn?

Een misthoorn wordt vaak in één adem genoemd met een scheepshoorn. Een misthoorn, soms ook nautofoon genoemd, is een instrument wat altijd een lage toonhoogte produceert. Het genereert geluid doordat het een luchtkolom tot trilling brengt. Deze trillingen bewegen eenvoudig over het water en zijn vanaf grote afstanden waarneembaar.

Een leuk feitje: Voor de misthoorn gebruikte men kanonschoten om waarschuwingssignalen af te geven. Dit was echter een stuk minder effectief dan de misthoorn.

De modernere scheepshoorn wordt gebruikt in combinatie met een compressor die de luchtdruk hoog houdt. Deze wordt aangesloten op het circuit waardoor die via een drukknop in de stuurpaal bedient kan worden. Mocht u nou te laat zijn en er vindt toch een ongeluk plaats. Zorg dat dat u een reddingsvest aan boord heeft. Als extra bescherming voor de boot kan u altijd kiezen voor extra fenders en stootwillen. Ook al zal dit weinig waarde hebben bij een frontale botsing. 

Scheepshoorn kopen

Bij ons kan u voordelig een boot toeter kopen. Deze kan vervaardigd zijn uit kunststof, rvs of in messing verchroomd. Denk bij de aankoop goed aan de minimale decibels en Hz die je nodig hebt voor de boot. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met de klantenservice. Onze experts weten echt alles over de scheepshoorn en scheepstoeters. Hiernaast helpen ze u graag bij de begeleiding van uw aankoop!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »