Terug

Drinkwaterpomp

Een drinkwaterpomp is onmisbaar wanneer u een dagje gaat varen. Deze zorgt ervoor dat u schoon water kunt drinken tijdens uw boottocht. De waterpomp voor de boot is beschikbaar in 12v en 24v. Vind hier drinkwaterpompen van onder andere het merk Jabsco en

Filters

Drinkwaterpomp

Drinkwaterpomp boot

Een drinkwaterpomp voor de boot geeft u meer comfort tijdens het varen. Het is belangrijk om na te denken over hoeveel tappunten u wilt. Wanneer dit één bedraagt is een pomp met een lagere druk geschikt, wanneer u meerdere punten wilt moet dit ook sterker zijn. Zo kunt u voor één punt een 1.0 of 1.9 aanschaffen en voor meerdere tappunten is vanaf 2.5 geschikt. Aan de hand hiervan kunt u een keuze maken welke geschikt is voor uw wensen.

Een verschil tussen een drinkwaterpomp en een normale waterpomp zijn de niet-vervuilende materialen die worden gebruikt. Het is beter wanneer het drinkwater niet in aanraking komt met metalen die niet goed voor u zijn.

12v drinkwaterpomp

Een 12v drinkwaterpomp is een sterke variant die geschikt is voor de meeste boten. Er zijn ook 24v drinkwaterpompen beschikbaar. Wanneer u de keuze maakt voor een 12v of een 24 volt waterpomp is het elektrische systeem aan boord. De 12 volt is de meest verkochte en gangbare pomp. Deze zijn te verkrijgen met een 25 Psi (pounds per square inch / druk) of 40 Psi uitvoering.

Het is dus belangrijk om rekening te houden met het aantal volt dat u aanschaft. Zorg ervoor dat u goede accu’s aan boord heeft, zodat de pomp goed voorzien kan worden van stroom. De drinkwaterpompen worden vaak geleverd met een filter, waardoor het water nog zuiverder is. Combineer de pomp ook met een waterdruktank, voor optimaal functioneren.

Stille drinkwaterpomp boot

Er gaat niets boven een stille drinkwaterpomp in uw boot. Hiermee krijgt u geen geluidsoverlast terwijl u bijvoorbeeld staat te douchen. De Johnson Aqua Jet WPS serie heeft een lagere geluidsproductie dan andere series. Dit komt mede door het 5-kamerontwerp van de diafragmapompen. Geniet in alle rust van uw drink- en douchewater. Zo wordt een boottocht nog comfortabeler. 

Drinkwaterpomp kopen

Wilt u een drinkwaterpomp kopen? De drinkwaterpomp die u bij Aspius aanschaft is natuurlijk geschikt voor de boot, maar ook voor uw caravan en camper. Wilt u advies over welke pomp geschikt is voor uw boot? Neem dan contact op met onze experts. Zij kunnen u voorzien van het beste advies. Zorg dat u voldoende water aan boord heeft om mee te douchen en om te drinken en koop uw drinkwaterpomp hier.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »