Terug

  Ankerketting

  Wilt u een ankerketting kopen? Hier vindt u verschillende ankerkettingen van 6mm, 8mm en 10mm. Hiernaast vindt u ook bevestigingsmaterialen zoals een ankerkettingverbinder en een ketting gripper.

  Waarom een ankerketting?

  Een ankerketting, ook wel voorloopketting, wordt gebruikt om een stevige verbinding te maken tussen het anker en uw boot. De ankerketting is vaak minder lang en wordt verlengd door hier een ankerlijn aan te bevestigen. Door de extra lengte kan het anker ook de diepere oppervlakten bereiken.

  De lijn zit bevestigd aan het anker en de ketting. De ketting is vervolgens bevestigd aan de boot voor een stevige verbinding. De schalmen van de ketting vallen in het nestenwiel van de ankerlier, die op zijn beurt gebruikt wordt om het anker eenvoudig op te halen.

  Door het extra gewicht van de zware ankerketting wordt de trekkracht van uw boot horizontaler aan het anker. Hierdoor kan het anker zich eenvoudiger ingraven in de modder. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat het anker minder snel ongewenst los komt.

  Hoe selecteer ik de juiste diameter maat voor ankerkettingen?

  Een ankerketting komt in verschillende maten en diktes, ook wel diameters genoemd. De diameter van de ketting is afhankelijk van de werklast en breeklast die het moet kunnen dragen.

  Maten:

  1. Ankerketting 6mm
  2. Ankerketting 8mm
  3. Ankerketting 10mm

  Al onze kettingen zijn van zilver, staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan de DIN 766 Norm.

  Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde werklast en breeklast per diameter.

  Diameter

  Werklast

  Breeklast

  6mm

  600 kg

  2448 kg

  8mm

  1100 kg

  4385 kg

  10mm

  1690 kg

  6895 kg

   

  Het is belangrijk om goed te kijken welke diameter u nodig heeft. Wanneer u kiest voor een 6mm terwijl u een 8mm nodig heeft, is er de kans dat de ketting breekt. Uw anker ligt dan op de bodem en u bent de bevestiging hiervan kwijt. U bent dus genoodzaakt deze te laten liggen of hem persoonlijk op te duiken.

  Ankerketting 8mm

  De ankerketting 8mm is doorgaans de meest voorkomende. Onze zilveren ankerkettingen zijn DIN 766 gecertificeerd waardoor u gegarandeerd bent van een veilige verbinding die een hoge druk aan kan.

  Alle kettingen zijn gegalvaniseerd, dit is een oppervlakte bewerking die beschermt tegen het roesten. Niet te verwarren met een rvs ketting die gemaakt is van 100% roestvrij materiaal. Onze 8mm kettingen zijn doorgaans  gegalvaniseerd, omdat dit in bijna alle gevallen volstaat. Wanneer de ketting van rvs materiaal gemaakt wordt, kan je rekenen op een aanzienlijk hogere prijs.

  Wanneer u de ketting goed wilt laten samenwerken met de ankerlier dient u de ketting te kalibreren. Neem contact op met onze klantenservice om te controleren of de ketting al gekalibreerd is.

  Ankerketting kopen

  Een ankerketting kopen doet u eenvoudig en snel bij aspius.nl. In ons assortiment vindt u verschillende zilveren kettingen voor uw boot. Wanneer op voorraad, is het product de volgende dag al in huis.

  Als u de ketting voor uw anker wilt verbinden met de wartel raden wij aan ook gelijk een ankerkettingverbinder te kopen. Bij ons bent u er zeker van dat u nooit teveel betaalt. Wij staan bekend om onze hoogwaardige kwaliteit in combinatie met lage prijzen.

  Bent u er nog niet over uit en heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze experts staan u graag te woord en vertellen u alles wat u moet weten over de ankerketting!

  Ankerketting
  Filter
  Sorteren op

  Ankerketting

  De gegalvaniseerde voorloopketting van 8mm en met een lengte van 5 meter, conform DIN 766, is ontworpen voor optimale prestaties met ankers. Kies betrouwbaarheid en duurzaamheid voor een veilige verankering op het water.

  48.11

  Ankerketting

  RVS Kettingverbinders 6mm, ook bekend als noodschalmen, zijn ontworpen voor tijdelijke of noodverbindingen in kettingen. Ideaal voor snelle koppelingen bij reparaties of lengteaanpassingen.

  6.11

  Ankerketting

  Het gebruik van hoogwaardig carbon staal in deze ankerkettingverbinders zorgt voor een robuuste en betrouwbare verbinding, cruciaal voor een optimale prestatie in veeleisende omstandigheden op zee. Ankerkettingverbinder gegalvaniseerd 6-8mm

  20.06

  Ankerketting

  De Ankerkettingverbinder RVS 6-8mm met wartel biedt hoogwaardige prestaties. Gemaakt van hoog gepolijst RVS AISI 316 en voorzien van een wartel voor optimale flexibiliteit. Betrouwbaarheid en duurzaamheid voor diverse toepassingen.

  24.02

  Ankerketting

  Ontdek hoogwaardige Ankerkettingverbinders RVS 6-8mm met wartel, vervaardigd uit duurzaam RVS AISI 316. Specificaties: BL V voor verticale breekkracht, BL H voor horizontale breekkracht. Betrouwbaarheid voor elke ankeruitdaging.

  53.62

  Ankerketting

  RVS Kettingverbinders 8mm, ook bekend als noodschalmen, zijn ontworpen voor tijdelijke of noodverbindingen in kettingen. Ideaal voor snelle koppelingen bij reparaties of lengteaanpassingen.

  3.37

  Ankerketting

  RVS Kettingverbinders 6mm, ook bekend als noodschalmen, zijn ontworpen voor tijdelijke of noodverbindingen in kettingen. Ideaal voor snelle koppelingen bij reparaties of lengteaanpassingen.

  2.98

  Ankerketting

  De Ankerkettingverbinder RVS 10mm met dubbele wartel biedt superieure kwaliteit met zijn hoog gepolijste RVS AISI 316 en dubbele wartelontwerp. Ontdek veelzijdigheid en duurzaamheid voor betrouwbaar ankeren op het water.

  64.18

  Ankerketting

  De Ankerkettingverbinder RVS 6-8mm met dubbele wartel biedt superieure kwaliteit met zijn hoog gepolijste RVS AISI 316 en dubbele wartelontwerp. Ontdek veelzijdigheid en duurzaamheid voor betrouwbaar ankeren op het water.

  32.06

  Ankerketting

  De Ankerkettingverbinder RVS 10-12mm met wartel biedt hoogwaardige prestaties. Gemaakt van hoog gepolijst RVS AISI 316 en voorzien van een wartel voor optimale flexibiliteit. Betrouwbaarheid en duurzaamheid voor diverse toepassingen.

  41.68

  Ankerketting

  De Ankerkettingverbinder RVS 10mm met wartel biedt hoogwaardige prestaties. Gemaakt van hoog gepolijst RVS AISI 316 en voorzien van een wartel voor optimale flexibiliteit. Betrouwbaarheid en duurzaamheid voor diverse toepassingen.

  46.51

  Ankerketting

  Kettinggrippers RVS 10-12mm gemaakt van RVS AISI 316  hoogwaardig RVS worden gebruikt om kettingen vast te houden, te grijpen of te klemmen.

  34.41

  Ankerketting

  Kettinggrippers RVS 6-8mm gemaakt van RVS AISI 316  hoogwaardig RVS worden gebruikt om kettingen vast te houden, te grijpen of te klemmen.

  16.62

  Ankerketting

  Het gebruik van hoogwaardig carbon staal in deze ankerkettingverbinders zorgt voor een robuuste en betrouwbare verbinding, cruciaal voor een optimale prestatie in veeleisende omstandigheden op zee. Ankerkettingverbinder gegalvaniseerd 12-14mm

  38.26

  Ankerketting

  Ontdek hoogwaardige Ankerkettingverbinders RVS 12-14mm met wartel, vervaardigd uit duurzaam RVS AISI 316. Specificaties: BL V voor verticale breekkracht, BL H voor horizontale breekkracht. Betrouwbaarheid voor elke ankeruitdaging.

  294.61

  Ankerketting

  Ontdek hoogwaardige Ankerkettingverbinders RVS 8-12mm met wartel, vervaardigd uit duurzaam RVS AISI 316. Specificaties: BL V voor verticale breekkracht, BL H voor horizontale breekkracht. Betrouwbaarheid voor elke ankeruitdaging.

  95.79

  Ankerketting

  De gegalvaniseerde voorloopketting van 10mm en met een lengte van 5 meter, conform DIN 766, is ontworpen voor optimale prestaties met ankers. Kies betrouwbaarheid en duurzaamheid voor een veilige verankering op het water.

  60.17

  Ankerketting

  De gegalvaniseerde voorloopketting van 6mm en met een lengte van 5 meter, conform DIN 766, is ontworpen voor optimale prestaties met ankers. Kies betrouwbaarheid en duurzaamheid voor een veilige verankering op het water.

  32.06
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box