Terug

Impellerpomp

Een impellerpomp is multifunctioneel en bijna voor alles inzetbaar. Deze is onmisbaar in de motoren van uw boot en onze varianten zijn zelfaanzuigend. Gaat u voor een koelwater-, een elektrische-impellerpomp of een nieuwe Johnson pomp.

Filters

Impellerpomp

Wat is een impellerpomp?

Een impellerpomp bestaat uit een impeller en een pomphuis. Een impeller is een schoepenrand, een rubber-kunstof waaier, die in verschillende motoren zit. Dit kan onderdeel zijn van een (koel)waterpomp, maar ook van buitenboordmotoren, etc. Ze worden wel voornamelijk gebruikt voor opvoerpompen met veel kracht en een motor. Het is een kwetsbare schroef, waarvan wordt aangeraden om hem jaarlijks te vervangen.

De impeller is te vinden in de motor van uw boot. Deze pomp zorgt ervoor dat het schoepenrad draait, die in het cilinderhuis zit. Op deze manier kan het water aangezogen worden van buitenaf en wordt dit door de koelcircuit van uw motor gepompt.

Hoe werkt een impellerpomp?

Een impeller draait rond in het pomphuis door een as. In de nok wordt de impeller samengedrukt in een kamer. Zodra deze in aanraking komt met water wordt de kamer groter en krijgt deze een zuigeffect, waardoor het buitenwater aangezogen wordt.

Nadat het water is ingezogen komt het aan de onderkant van het pomphuis, waar de kamer weer kleiner wordt en de vloeistof naar de motor wordt geleid. Op deze manier blijft de impellerpomp doorgaan, net zolang tot de motor wordt uitgezet.

Impellerpomp kopen

Wilt u een impellerpomp kopen? Naast deze pompen vindt u bij ons ook een nieuwe impeller kit. Hiermee kunt u zelf de impeller vervangen in het pomphuis. Dit wordt aangeraden om jaarlijks te doen. Wilt u advies voor een nieuwe pomp? Neem contact op met onze experts en ontvang de beste keuze voor u. Bestel hier uw impellerpomp online.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »