Terug

  Tercoo schijf

  Tercoo roterende straler, voor het behandelen van roest, roestplekken, verf en teer verwijderen en het roestvrij maken van het onderwaterschip van uw boot.

  Wat doet de Tercoo schijf

  Tercoo® is een roterende schijf waarmee roest, verf, teer, epoxy, plamuur, lijmresten en dergelijke van diverse materialen als staal, ijzer, beton of steen verwijderd kunnen worden.
  Met behulp van de Tercoo® Guide kunnen nu ook polyester oppervlakken schoongemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan osmose of aan het verwijderen van gelcoat.
  Wat overblijft is een gestraald oppervlak met de juiste ruwheid en reinheid, geschikt voor het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag. Tercoo® geeft de juiste oppervlaktebehandeling voor een goede hechting van nieuw aan te brengen beschermlagen.

  Hoe werkt het?

  Tercoo® is een natuurrubberen schijf voorzien van 12 hardmetalen pennen. De pennen staan onder een bepaalde hoek ten opzichte van het midden waardoor deze door de centrifugale kracht naar buiten willen komen.
  Doordat de natuurrubberen schijf buigzaam is zal het natuurrubber de hardmetalen pennen terugtrekken waardoor een pendelende beweging ontstaat van deze hardmetalen pennen. Deze beweging zorgt ervoor dat de hardmetalen pennen gaan hameren op het schoon te maken oppervlak. Hierdoor zullen alle verontreinigingen en overige oude opgebrachte beschermlagen verwijderd worden.
  Door de hamerende werking ontstaat er geen warmte, waardoor ook taaie materialen zoals teer, lijm en kit ook makkelijk verwijderd kunnen worden, dit in tegentelling tot gereedschappen waar bij gebruik wrijving ontstaat. Met andere woorden: het maakt niet uit wat de verontreiniging is, TERCOO maakt het altijd schoon.

  Tercoo® is leverbaar in verschillende uitvoeringen met diverse hulpstukken.

  • Tercoo® Single
   Roterende straler single op boormachine voor spotrepair
  • Tercoo® Double
   Roterende straler op boormachine voor grotere oppervlakten
  • Tercoo® Triple
   Roterende straler op boormachine voor grote oppervlakten
  • Tercoo® Multi
   Voor semi-professioneel en professioneel gebruik
  • Tercoo® Afzuigkap
   Een aansluiting voor een afzuiginstallatie, zodat verontreinigingen kunnen worden afgezogen.
  • Tercoo® Instelbare afstandhouder
   Om nauwkeurig de gelcoat van polyester verwijderen.
  Tercoo schijf
  Filter
  Sorteren op

  Tercoo schijf

  De Multi 8-pack, bestaat uit 8 schijven naast elkaar op een zeskant as met M12 inwendige schroefdraad.Voor industrieel gebruik op plaatsen waar stralen niet toegestaan of niet mogelijk is.

  299.95

  Tercoo schijf

  Tercoo Dubbele schijf voor grotere oppervlakten b.v. een kiel of een klein dek.

  76.95

  Tercoo schijf

  Voor grote oppervlakten b.v. een 
onderwaterschip of een compleet dek.Voorbeelden: onderwaterschip waterlijn dek schoonmaken voor laswerkzaamheden.

  108.4

  Tercoo schijf

  38.25
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box