Terug

  • Voor 16:00 besteld, Levertijd 1-3 Werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €99,00 in NL
  • Meer dan 15.000 producten

Stuurkabel boot

Een stuurkabel boot legt de verbinding tussen de buitenboordmotor en het stuur. Afhankelijk van vermogen van de motor, de lengte en vorm van uw boot kunt u stuurkabels uitzoeken. Vind hier uw set stuurkabel boot.

Filters

Stuurkabel boot

Verbind met stuurkabels uw boot en stuur

Simpel gezegd verbindt de monokabel of stuurkabel uw boot middels de buitenboordmotor met het stuur. Om goed te kunnen sturen is het belangrijk dat u een geschikte kabel koopt. Als uw besturingskabel niet sterk genoeg is voor het vermogen van de motor, zal u moeilijk de boot kunnen besturen.

Passend op verschillende vormen, lengtes en vermogens van een buitenboordmotor verkopen wij stuurkabels voor boten in verschillende lengtes. Zo kunt u ook eenvoudig de bestaande kabel vervangen. Met een compleet monokabel stuursysteem kunt u eenvoudig de bediening van uw buitenboordmotor vervangen.

Lengte van stuurkabel naar buitenboordmotor bepalen

Om een stuurkabel boot te vervangen is het belangrijk om te weten welke maat u nodig heeft. U kunt de lengte bepalen op basis van de volgende gegevens:

  • Ruimte tussen de schakelkast en achterzijde van de boot
  • Ruimte tussen de achterzijde en buitenboordmotor

U kunt deze ruimtes gemakkelijk meten door bijvoorbeeld een touw te gebruiken om dezelfde route af te leggen van de stuurkabel naar buitenboordmotor.

Vervolgens moet u rekening houden met 50 cm kabellengte extra voor de frictie van de buitenboordmotor. Het is namelijk belangrijk dat de kabel niet te veel op spanning komt bij het sturen.

Een bestaande stuurkabel boot vervangen

Als u een bestaande stuurkabel boot of monokabel moet vervangen kunt u de lengte eenvoudig opmeten door de lengte van de oude kabel te pakken. Met onze complete stuurkabel sets heeft u alle tools in huis om de kabel te vervangen.

Bij het aanleggen van de nieuwe kabelbesturing heeft u voor een compleet stuursysteem de volgende onderdelen nodig voor uw boot:

Vaak wordt in combinatie met een gashendel ook een sterke gaskabel gebruikt. Deze kabels zijn vaak beter bestand tegen roest, gezien deze kabels veel in aanraking komen met water.

Koop hier uw besturingskabel

U bent bij ons op de juiste plek voor diverse soorten besturingskabels. Of u nu een stuurkabel voor Yamaha buitenboordmotor nodig heeft of andere populaire merken als Suzuki, Mercury of een Selva buitenboordmotor. Wij hebben een ruim aanbod diverse onderdelen voor buitenboordmotoren.

Twijfelt u of een product passend is voor uw huidige boot? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers kunnen u adviseren over ons aanbod, zo ook over een geschikte stuurkabel boot.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »