Terug

Fenders (5)

Fenders beschermen een boot bij het afmeren aan een wal of schip! Fenders kopen was nog nooit zo gemakkelijk. Bij Aspius geniet u van gratis verzending v.a. €99,- Kies uit ons assortiment uw type fender.

Fenders

Fenders voor uw boot kopen?

fenders zijn luchtkussens die u om uw boot kunt hangen om de romp van uw boot te beschermen. Ze zijn onmisbaar wanneer u in een haven, aan een steiger, in een sluis of gezellig tegen andere boten bent afgemeerd. Het is van groot belang om de romp van uw boot te beschermen, de herstelkosten van schades aan uw romp kunnen namelijk hoog oplopen. Om dit te voorkomen kunt u het beste fenders kopen, zodat u de kans op schades aan uw boot verkleint. Bij Aspius vindt u een ruim assortiment aan fenders en bijbehorende bootaccessoires, zodat u uw boot optimaal kunt beschermen.

Verschillende kleuren en formaten Fenders

Boot fenders zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en formaten. De meest bekende zijn de fenders voor aan uw boot, zoals kogelfenders. Dit zijn luchtkussens die aan uw boot hangen en zorgen voor ruimte tussen uw boot en bijvoorbeeld steigers of andere boten. Bij Aspius vindt u een ruim assortiment kogelfenders in de volgende kleuren:

 

  • Wit
  • Blauw
  • Navy
  • Zwart
  • Oranje

 

U kunt ze krijgen in verschillende formaten, variërend van 35 centimeter tot en met 85 centimeter. Bij Aspius vindt u daarom eenvoudig de boot fender die past bij uw boot! 

Fenders voor aan de steiger

Er zijn ook fenders die u aan uw steiger kunt bevestigen om de afgemeerde boten, maar ook de wal zelf te beschermen. Deze fenders worden aan de steiger of wal gemonteerd en worden ook wel steigerfenders genoemd. Deze variant in verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen qua materiaal en formaat. Bij Aspius kunt u fenders voor aan de steiger krijgen die opblaasbaar zijn, maar ze zijn ook verkrijgbaar van bijvoorbeeld PE-schuim of kunststof. Naast de keuze in materiaal, heeft u bij Aspius ook een ruime keuze als het gaat om de formaten en vormen, zodat u alle typen wal en steiger kunt voorzien van een beschermende laag.

Het gebruiken en opbergen

Om een fender te kunnen gebruiken is het noodzakelijk dat u ze voorziet van een lijn. Fenderlijnen zijn speciale lijnen die zijn voorzien van een oogsplits en een takeling aan het uiteinde. De lijnen rafelen hierdoor niet en u kunt de lijnen makkelijk bevestigen aan de luchtkussens. Bij Aspius vindt u verschillende kleuren en maten lijnen voor uw fender, zowel met als zonder kern. 

Tijdens het varen wilt u natuurlijk niet dat de fenders u in de weg liggen. Dit is onhandig, maar kan gevaarlijk zijn! Om ervoor te zorgen dat de stootwillen niet in de weg liggen tijdens het varen, kunt u ze opbergen in fenderhouders. Wij bieden u een ruime keuze in houders voor uw luchtkussens die u eenvoudig kunt monteren aan uw boot, zodat u ze veilig kunt opbergen.

Bescherm uw fender tegen krassen en UV! 

Niet alleen uw boot, maar ook de fenders zelf hebben bescherming nodig. Hiervoor kunt u het beste fenderhoezen gebruiken, die u in verschillende kleuren kunt krijgen. Fenderhoezen zorgen ervoor dat uw luchtkussens beschermd zijn tegen schaven en krassen, maar vooral ook tegen UV-licht. UV zorgt namelijk voor een afname van de kwaliteit van fenders doordat dit het materiaal aantast. Hierdoor verliest het z’n flexibiliteit verliest en vervaagt de kleur. Uw fenders gaan hierdoor sneller lek en verliezen hun beschermende functie. 

 

Heeft u vragen of advies nodig om de juiste keuze te kunnen maken? Neem contact op met onze serviceafdeling, wij helpen u graag met al uw vragen over fenders! 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »