Terug

  Fenders en accessoires

  Fenders of stootwillen beschermen uw boot bij het afmeren aan een steiger of schip. Een boot kan niet zonder fender of stootwil. Hierdoor blijft uw vaartuig tijdens het varen onbeschadigd. Bekijk ons aanbod fenders hier.

  Fenders: boot accessoires voor bootbescherming

  Onmisbaar tijdens het varen zijn fenders, ook wel stootwillen genoemd. Bootaccessoires zoals deze zorgen ervoor dat uw boot beschermd blijft. Een fender is een luchtkussen die u aan uw boot kunt bevestigen. Hierdoor is de romp van uw boot veilig voor krassen of deuken.  

  Met een stootwil uw vaartuig letterlijk tegen een stootje! Niet voor niets zijn deze onmisbaar wanneer u in een haven, aan een steiger, in een sluis of gezellig tegen andere boten bent afgemeerd. Wij raden u altijd aan om de romp van uw boot te beschermen door middel van fenders, de herstelkosten van schades aan uw romp kunnen namelijk hoog oplopen.

  Groot aanbod fenders voor iedere boot

  Ieder schip is anders, daarom de fenders ook. Voor iedere boot is een ander type geschikt. De juiste keuze voor de vorm en het formaat van de stootwil is afhankelijk van de lengte en het gewicht van uw boot.

  Hoe zwaarder de boot, hoe groter de fender. De lengte van de boot kan een indicatie geven van de hoeveelheid kussens u moet aanschaffen om de gehele boot veilig te houden. Naast de grootte kunt u kiezen uit meerdere vormen. Van rond, tot langwerpig, druppelvormig, hoekig of recht. Allerlei soorten stootwillen vindt u terug in ons assortiment.

  Boegfender

  Dit type beschermt niet alleen uw boot maar ook de boeg.  Hierdoor zijn lastige manoeuvres in het water geen gevaar meer. Een boeg stootwil is te herkennen aan de U-vorm, welke u over de boeg heen bevestigd.

  Bolfender

  De bolfender wordt ook wel een kogel- of balfender genoemd door de ronde vorm van het stootkussen. Dit type hangt u voor bescherming tussen de boot en de stijger of kade. Door de brede vorm wordt deze vaak aan de voorkant van de boot toegepast.

  Dropfender

  Een dropfender is het klassieke model bumper, welke veel wordt gekocht door de passende uitstraling bij zowel een zeilboot, motorjacht als sloep. Dit type wordt aan de romp van de boot bevestigd om krassen en deuken te voorkomen.

  Dumpy fender

  De dumpy heeft een druppelvormig ontwerp met een extra breed design. Hierdoor blijft het model mooi recht naar beneden hangen. Dit model wordt veel gebruikt als extra bescherming bij rubberboten en sloepen.

  Steigerfender

  Steigerfenders dienen specifiek als extra stootrand tijdens het afmeren bij een steiger. Dit type wordt ook vaak een paalfender genoemd doordat deze een rechte vorm heeft, welke de romp van uw boot bij golfslag of een windvlaag beschermt van de kant.

  Trapfender

  Een trapfender bestaat uit een trap en stootkussen in één. Hiermee beschermt u uw boot aan de buitenkant én heeft u altijd een opstap trappetje bij de hand. Dit type is dan ook ideaal als u af en toe gaat zwemen.

  Stootwillen in diverse kleuren

  Fenders voor de boot komen in veel verschillende formaten en kleuren. De kleur kan een belangrijke factor zijn wanneer u een fender wilt kopen. Past deze wel mooi bij de boot, valt de kleur op of juist niet? De kleuren die u in ons assortiment tegen kunt komen zijn:

  • Wit
  • Blauw
  • Zwart
  • Oranje
  • Navy
  • Zilver

  Hierbij is het aanbod afhankelijk van het type stootwil uit ons assortiment. Kies dus eerst de juiste vorm en afmeting voor u een passende kleur gaat zoeken.

  Hoe gebruikt u fenders?

  Een fender is een stoot- en luchtkussen die u aan uw boot kunt verbinden. Hierbij is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed opgepompt zijn. Wanneer deze te hard of te zacht zijn kunnen zij hun functie niet goed uitvoeren. U heeft er genoeg lucht inzitten, zodra u nog een beetje met uw vinger in de fender kan drukken.

  De stootwillen vastmaken doet u met een fenderlijn aan een fenderhaak of fastfender op uw boot vastzetten. Gebruik een goede knoop en op deze manier weet u dat de stootwil zijn werk zal doen. Op deze manier raakt u niet een kussen kwijt tijdens het varen. Daarnaast hoeft u de fenders niet binnen te halen wanneer u aan het varen bent. Deze kunnen gewoon blijven hangen aan de romp van uw boot.

  Bescherm uw stootwil tegen krassen en UV! 

  Niet alleen uw boot, maar ook de fenders zelf hebben bescherming nodig. Hiervoor kunt u het beste fenderhoezen gebruiken, die u in verschillende kleuren kunt krijgen. Deze hoezen zorgen ervoor dat uw luchtkussens beschermd zijn tegen schaven en krassen, maar vooral ook tegen UV-licht.

  UV zorgt namelijk voor een afname van de kwaliteit. Doordat dit het materiaal aantast. Hierdoor verliest het z’n flexibiliteit verliest en vervaagt de kleur. Hierdoor zullen ze sneller lek gaan en verliezen ze hun beschermende functie. Ook kan de luchtdruk lager worden, maar met een fender ventiel blaast u hem zo weer op.

  Fenders kopen bij Aspius

  Diverse soorten fenders kopen doet u bij Aspius. Wij hebben een ruim assortiment aan verschillende type stootwillen. Zowel in formaat als vorm als kleur heeft u een ruime keuze. Wilt u meer informatie over dit product en welk type geschikt is voor uw boot? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze specialisten kunnen u hier namelijk alles over vertellen.

  Een dag op de boot is het perfecte uitje tijdens het mooie zomerweer. Door over het water te varen kunt u heerlijk genieten met vrienden en familie en nieuwe herinneringen maken. Daarnaast is het ook fijn wanneer u uw boot voor een lange tijd kunt gebruiken. Zorg ervoor dat deze niet beschadigt. Bestel vandaag nog uw fenders!

   

  Fenders en accessoires
  Filter
  Sorteren op

  Fenders en accessoires

  Super Aanbieding! Gratis fenderlijn deluxe bij aanschaf van een Talamex Star fender 10 x 40 cm star 0. De fenderlijn deluxe is zwart en heeft een lus die door het oog van de fender kan worden gehaald. De afmetingen zijn 6mm x 1,5m, gemaakt van polyester.

  10.99

  Fenders en accessoires

  Super Aanbieding! Gratis fenderlijn deluxe bij aanschaf van een Talamex Star fender 24 x 70 cm star 4. De fenderlijn deluxe is zwart en heeft een lus die door het oog van de fender kan worden gehaald. De afmetingen zijn 6mm x 1,5m, gemaakt van polyester.

  35.99

  Fenders en accessoires

  Gebruik deze PE-schuim steigerfender voor bescherming tegen stoten bij het aanleggen. Bevestig eenvoudig met schroeven (niet meegeleverd) voor extra veiligheid. Lengte 67,5cm x Breedte 14cm x Hoogte 5cm. Kleur: Antraciet.

  28.836

  Fenders en accessoires

  Gebruik deze PE-schuim steigerfender voor bescherming tegen stoten bij het aanleggen. Bevestig eenvoudig met schroeven (niet meegeleverd) voor extra veiligheid. Lengte 135 x 14 x 5cm x Hoogte 5cm. Kleur: Antraciet.

  42.4926

  Fenders en accessoires

  Ter bescherming van uw boot. Kokos kopleguaan met ophang- en doorvoerketting.

  42.4116

  Fenders en accessoires

  Super Aanbieding! Gratis fenderlijn deluxe bij aanschaf van een Talamex Star fender 12 x 45cm star 15. De fenderlijn deluxe is zwart en heeft een lus die door het oog van de fender kan worden gehaald. De afmetingen zijn 6mm x 1,5m, gemaakt van polyester.

  12.99

  Fenders en accessoires

  Een ringfender wordt gebruikt om schepen te beschermen tegen beschadigingen die kunnen ontstaan door contact met een steiger, andere schepen of objecten in het water.

  15.9732

  Fenders en accessoires

  Fastfender 25: De ultieme oplossing voor snelle en eenvoudige bevestiging van stootwillen! Met één hand te gebruiken, dankzij het ingenieuze ontwerp met geïntegreerde touwklem. Verstelbaar in hoogte, bestand tegen zout water en UV-straling. Robuust, duurz

  15.2

  Fenders en accessoires

  Super Aanbieding! Gratis fenderlijn deluxe bij aanschaf van een Talamex Star fender 21 x 62 cm star 3. De fenderlijn deluxe is zwart en heeft een lus die door het oog van de fender kan worden gehaald. De afmetingen zijn 6mm x 1,5m, gemaakt van polyester.

  25.99

  Fenders en accessoires

  Super Aanbieding! Gratis fenderlijn deluxe bij aanschaf van een Talamex Star fender 15 x 58cm star 2. De fenderlijn deluxe is zwart en heeft een lus die door het oog van de fender kan worden gehaald. De afmetingen zijn 6mm x 1,5m, gemaakt van polyester.

  17.99

  Fenders en accessoires

  De Drop Fender biedt moeiteloze bescherming voor je vaartuig. Dankzij het handige kogelventiel is deze fender eenvoudig op te blazen, waardoor je snel klaar bent voor de volgende vaaravonturen.

  10.7244

  Fenders en accessoires

  Een Boeg Fender V-Vorm, speciaal ontworpen voor extra bescherming bij moderne schepen met een steile boeg, wordt gebruikt om de boeg van het schip te beschermen tegen beschadigingen tijdens het aanmeren of afmeren.

  38.475

  Fenders en accessoires

  Super Aanbieding! Gratis fenderlijn deluxe bij aanschaf van een Talamex Star fender 30 x 90cm star 5. De fenderlijn deluxe is zwart en heeft een lus die door het oog van de fender kan worden gehaald. De afmetingen zijn 6mm x 1,5m, gemaakt van polyester.

  57.99

  Fenders en accessoires

  Fastfender 32 voor railing van met een diameter van 32mm: De ultieme oplossing voor snelle en eenvoudige bevestiging van stootwillen! Met één hand te gebruiken, dankzij het ingenieuze ontwerp met geïntegreerde touwklem. Verstelbaar in hoogte, bestand tege

  24.89

  Fenders en accessoires

  fenderlijn 10 mm deluxe zwart lengte 2 m , aantal 2stuks .
  Het is de luxe uitvoering lijn voor de fender of ook wel stootwil genoemd.
  Zowel de kern als de mantel zijn van polypropyleen.

  9.99

  Fenders en accessoires

  Een Boeg Fender V-Vorm, speciaal ontworpen voor extra bescherming bij moderne schepen met een steile boeg, wordt gebruikt om de boeg van het schip te beschermen tegen beschadigingen tijdens het aanmeren of afmeren.

  38.475

  Fenders en accessoires

  Dumpy Fender: De perfecte oplossing voor compacte stootbescherming. Eenvoudig opblaasbaar via het kogelventiel, biedt handige en doeltreffende bescherming voor uw boot. Altijd klaar voor gebruik. Kleur: Zwart, Diameter 15cm, Lengte 30cm, Gewicht 0,7 kg

  13.2516

  Fenders en accessoires

  De Drop Fender biedt moeiteloze bescherming voor je vaartuig. Dankzij het handige kogelventiel is deze fender eenvoudig op te blazen, waardoor je snel klaar bent voor de volgende vaaravonturen.

  15.3576

  Fenders en accessoires

  Onze fenderlijnen zijn gevlochten, vervaardigd uit hoogwaardig polyester en polypropyleen. Elke lijn is zorgvuldig gevlochten en voorzien van een stevig oog, waardoor eenvoudige bevestiging aan je fenders mogelijk is. De oogsplits en het uiteinde zijn pro

  11.988

  Fenders en accessoires

  Kunststof clip voor railing voor het bevestigen van Fenders, Railing diameter Ø 25mm, Fenderlijn is traploos verstelbaar met lock systeem. Verpakt 2 stuks.

  5.2164

  Fenders en accessoires

  Dumpy Fender: De perfecte oplossing voor compacte stootbescherming. Eenvoudig opblaasbaar via het kogelventiel, biedt handige en doeltreffende bescherming voor uw boot. Altijd klaar voor gebruik. Kleur: Zwart, Diameter 18cm, Lengte 36cm, Gewicht 0,9 kg

  16.8156

  Fenders en accessoires

  Bescherm uw boot met stijlvolle fenderhoes maat 15 fenderhoezen! Trek ze als een sok over de fender voor vlek- en kraspreventie, met UV-bescherming. Gemaakt van 100% wasbaar acryl. Kleur: Zwart

  12.2796

  Fenders en accessoires

  Ter bescherming van uw boot. Kokos kopleguaan met ophang- en doorvoerketting.

  31.4118

  Fenders en accessoires

  Bescherm uw boot met stijlvolle fenderhoes maat 35 fenderhoezen! Trek ze als een sok over de fender voor vlek- en kraspreventie, met UV-bescherming. Gemaakt van 100% wasbaar acryl. Kleur: Zwart

  14.6124
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box