Terug

  Fenders en accessoires

  Fenders of stootwillen beschermen uw boot bij het afmeren aan een steiger of schip. Een boot kan niet zonder fender of stootwil. Hierdoor blijft uw vaartuig tijdens het varen onbeschadigd. Bekijk ons aanbod fenders hier.

  Fenders: boot accessoires voor bootbescherming

  Onmisbaar tijdens het varen zijn fenders, ook wel stootwillen genoemd. Bootaccessoires zoals deze zorgen ervoor dat uw boot beschermd blijft. Een fender is een luchtkussen die u aan uw boot kunt bevestigen. Hierdoor is de romp van uw boot veilig voor krassen of deuken.  

  Met een stootwil uw vaartuig letterlijk tegen een stootje! Niet voor niets zijn deze onmisbaar wanneer u in een haven, aan een steiger, in een sluis of gezellig tegen andere boten bent afgemeerd. Wij raden u altijd aan om de romp van uw boot te beschermen door middel van fenders, de herstelkosten van schades aan uw romp kunnen namelijk hoog oplopen.

  Groot aanbod fenders voor iedere boot

  Ieder schip is anders, daarom de fenders ook. Voor iedere boot is een ander type geschikt. De juiste keuze voor de vorm en het formaat van de stootwil is afhankelijk van de lengte en het gewicht van uw boot.

  Hoe zwaarder de boot, hoe groter de fender. De lengte van de boot kan een indicatie geven van de hoeveelheid kussens u moet aanschaffen om de gehele boot veilig te houden. Naast de grootte kunt u kiezen uit meerdere vormen. Van rond, tot langwerpig, druppelvormig, hoekig of recht. Allerlei soorten stootwillen vindt u terug in ons assortiment.

  Boegfender

  Dit type beschermt niet alleen uw boot maar ook de boeg.  Hierdoor zijn lastige manoeuvres in het water geen gevaar meer. Een boeg stootwil is te herkennen aan de U-vorm, welke u over de boeg heen bevestigd.

  Bolfender

  De bolfender wordt ook wel een kogel- of balfender genoemd door de ronde vorm van het stootkussen. Dit type hangt u voor bescherming tussen de boot en de stijger of kade. Door de brede vorm wordt deze vaak aan de voorkant van de boot toegepast.

  Dropfender

  Een dropfender is het klassieke model bumper, welke veel wordt gekocht door de passende uitstraling bij zowel een zeilboot, motorjacht als sloep. Dit type wordt aan de romp van de boot bevestigd om krassen en deuken te voorkomen.

  Dumpy fender

  De dumpy heeft een druppelvormig ontwerp met een extra breed design. Hierdoor blijft het model mooi recht naar beneden hangen. Dit model wordt veel gebruikt als extra bescherming bij rubberboten en sloepen.

  Steigerfender

  Steigerfenders dienen specifiek als extra stootrand tijdens het afmeren bij een steiger. Dit type wordt ook vaak een paalfender genoemd doordat deze een rechte vorm heeft, welke de romp van uw boot bij golfslag of een windvlaag beschermt van de kant.

  Trapfender

  Een trapfender bestaat uit een trap en stootkussen in één. Hiermee beschermt u uw boot aan de buitenkant én heeft u altijd een opstap trappetje bij de hand. Dit type is dan ook ideaal als u af en toe gaat zwemen.

  Stootwillen in diverse kleuren

  Fenders voor de boot komen in veel verschillende formaten en kleuren. De kleur kan een belangrijke factor zijn wanneer u een fender wilt kopen. Past deze wel mooi bij de boot, valt de kleur op of juist niet? De kleuren die u in ons assortiment tegen kunt komen zijn:

  • Wit
  • Blauw
  • Zwart
  • Oranje
  • Navy
  • Zilver

  Hierbij is het aanbod afhankelijk van het type stootwil uit ons assortiment. Kies dus eerst de juiste vorm en afmeting voor u een passende kleur gaat zoeken.

  Hoe gebruikt u fenders?

  Een fender is een stoot- en luchtkussen die u aan uw boot kunt verbinden. Hierbij is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed opgepompt zijn. Wanneer deze te hard of te zacht zijn kunnen zij hun functie niet goed uitvoeren. U heeft er genoeg lucht inzitten, zodra u nog een beetje met uw vinger in de fender kan drukken.

  De stootwillen vastmaken doet u met een fenderlijn aan een fenderhaak of fastfender op uw boot vastzetten. Gebruik een goede knoop en op deze manier weet u dat de stootwil zijn werk zal doen. Op deze manier raakt u niet een kussen kwijt tijdens het varen. Daarnaast hoeft u de fenders niet binnen te halen wanneer u aan het varen bent. Deze kunnen gewoon blijven hangen aan de romp van uw boot.

  Bescherm uw stootwil tegen krassen en UV! 

  Niet alleen uw boot, maar ook de fenders zelf hebben bescherming nodig. Hiervoor kunt u het beste fenderhoezen gebruiken, die u in verschillende kleuren kunt krijgen. Deze hoezen zorgen ervoor dat uw luchtkussens beschermd zijn tegen schaven en krassen, maar vooral ook tegen UV-licht.

  UV zorgt namelijk voor een afname van de kwaliteit. Doordat dit het materiaal aantast. Hierdoor verliest het z’n flexibiliteit verliest en vervaagt de kleur. Hierdoor zullen ze sneller lek gaan en verliezen ze hun beschermende functie. Ook kan de luchtdruk lager worden, maar met een fender ventiel blaast u hem zo weer op.

  Fenders kopen bij Aspius

  Diverse soorten fenders kopen doet u bij Aspius. Wij hebben een ruim assortiment aan verschillende type stootwillen. Zowel in formaat als vorm als kleur heeft u een ruime keuze. Wilt u meer informatie over dit product en welk type geschikt is voor uw boot? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze specialisten kunnen u hier namelijk alles over vertellen.

  Een dag op de boot is het perfecte uitje tijdens het mooie zomerweer. Door over het water te varen kunt u heerlijk genieten met vrienden en familie en nieuwe herinneringen maken. Daarnaast is het ook fijn wanneer u uw boot voor een lange tijd kunt gebruiken. Zorg ervoor dat deze niet beschadigt. Bestel vandaag nog uw fenders!

   

  Fenders en accessoires
  Filter
  Sorteren op

  Fenders en accessoires

  Super Aanbieding! Gratis fenderlijn deluxe bij aanschaf van een Talamex Star fender 10 x 40 cm star 0. De fenderlijn deluxe is zwart en heeft een lus die door het oog van de fender kan worden gehaald. De afmetingen zijn 6mm x 1,5m, gemaakt van polyester.

  10.99

  Fenders en accessoires

  Ter bescherming van uw boot. Kokos kopleguaan met ophang- en doorvoerketting.

  45.936

  Fenders en accessoires

  Super Aanbieding! Gratis fenderlijn deluxe bij aanschaf van een Talamex Star fender 12 x 45cm star 15. De fenderlijn deluxe is zwart en heeft een lus die door het oog van de fender kan worden gehaald. De afmetingen zijn 6mm x 1,5m, gemaakt van polyester.

  12.99

  Fenders en accessoires

  Super Aanbieding! Gratis fenderlijn deluxe bij aanschaf van een Talamex Star fender 24 x 70 cm star 4. De fenderlijn deluxe is zwart en heeft een lus die door het oog van de fender kan worden gehaald. De afmetingen zijn 6mm x 1,5m, gemaakt van polyester.

  35.99

  Fenders en accessoires

  Gebruik deze PE-schuim steigerfender voor bescherming tegen stoten bij het aanleggen. Bevestig eenvoudig met schroeven (niet meegeleverd) voor extra veiligheid. Lengte 67,5cm x Breedte 14cm x Hoogte 5cm. Kleur: Antraciet.

  31.233

  Fenders en accessoires

  Gebruik deze PE-schuim steigerfender voor bescherming tegen stoten bij het aanleggen. Bevestig eenvoudig met schroeven (niet meegeleverd) voor extra veiligheid. Lengte 135 x 14 x 5cm x Hoogte 5cm. Kleur: Antraciet.

  46.023

  Fenders en accessoires

  Een Boeg Fender V-Vorm, speciaal ontworpen voor extra bescherming bij moderne schepen met een steile boeg, wordt gebruikt om de boeg van het schip te beschermen tegen beschadigingen tijdens het aanmeren of afmeren.

  41.673

  Fenders en accessoires

  De rechte Kunststof Steigerfender biedt optimale bescherming voor uw vaartuig en de steiger. In tegenstelling tot opblaasbare fenders, is deze fender gemaakt van duurzaam kunststof dat een solide barrière vormt tegen schokken en stoten.

  25.491

  Fenders en accessoires

  De Multi-fender: een veelzijdige oplossing voor diverse toepassingen, waaronder boegfender, paalfender en railingfender. Dit flexibele en duurzame stootkussen biedt bescherming op maat voor verschillende delen van uw schip.

  51.33

  Fenders en accessoires

  De Multi Fender Strip is een innovatieve en flexibele fender die zich perfect leent voor diverse toepassingen, waaronder als boegfender, paalfender, dockfender en stootwil. Zijn unieke ontwerp en veelzijdigheid maken hem geschikt voor verschillende situat

  25.491

  Fenders en accessoires

  Een Boeg Fender V-Vorm, speciaal ontworpen voor extra bescherming bij moderne schepen met een steile boeg, wordt gebruikt om de boeg van het schip te beschermen tegen beschadigingen tijdens het aanmeren of afmeren.

  41.673

  Fenders en accessoires

  Dockfender Recht: Deze gebruiksklare fenders bieden eenvoudige bevestiging aan de steiger. Aanbevolen druk 0,2 bar. Merk: Majoni. Afmetingen 100x12x7cm in donkerblauw. Optimaal stootkussen voor uw boot.

  44.1

  Fenders en accessoires

  Fastfender 25: De ultieme oplossing voor snelle en eenvoudige bevestiging van stootwillen! Met één hand te gebruiken, dankzij het ingenieuze ontwerp met geïntegreerde touwklem. Verstelbaar in hoogte, bestand tegen zout water en UV-straling. Robuust, duurz

  15.2

  Fenders en accessoires

  Super Aanbieding! Gratis fenderlijn deluxe bij aanschaf van een Talamex Star fender 21 x 62 cm star 3. De fenderlijn deluxe is zwart en heeft een lus die door het oog van de fender kan worden gehaald. De afmetingen zijn 6mm x 1,5m, gemaakt van polyester.

  25.99

  Fenders en accessoires

  Een dockfender, ook wel steigerfender genoemd, wordt gebruikt om schepen veilig aan te leggen aan een dok of steiger. Het dient als bescherming voor zowel het schip als de steiger tegen schade veroorzaakt door contact tijdens het aanmeren. Kleur: Zwart

  87.348

  Fenders en accessoires

  Koppel je Nawa fenderkorven moeiteloos aan je reling met onze Railing Connector, speciaal ontworpen voor buizen met een diameter van 32mm. Deze connector biedt een stevige en betrouwbare bevestiging, waardoor je fenderkorven veilig op hun plaats blijven!

  13.485

  Fenders en accessoires

  Koppel je Nawa fenderkorven moeiteloos aan je reling met onze Railing Connector, speciaal ontworpen voor buizen met een diameter van 30mm. Deze connector biedt een stevige en betrouwbare bevestiging, waardoor je fenderkorven veilig op hun plaats blijven!

  13.485

  Fenders en accessoires

  De Vlakke Fender is een krachtige PE-schuim fender, bekend om zijn gesloten celstructuur die voorkomt dat water wordt geabsorbeerd. Deze eigenschap maakt het ideaal voor langdurig gebruik zonder de noodzaak van regelmatige droogtijd.

  40.803

  Fenders en accessoires

  De Fender Hoek is de perfecte keuze voor open boten. Zijn unieke hoekontwerp zorgt ervoor dat de fender stevig tussen het dek en de kade blijft, zonder weg te zakken. Dit maakt het ideaal voor situaties waarbij een stabiele bescherming van essentieel bela

  19.923

  Fenders en accessoires

  Steigerstootrand P-Premium Hoek voor het afdichting van een hoek. Kleur: Zwart

  17.4

  Fenders en accessoires

  Super Aanbieding! Gratis fenderlijn deluxe bij aanschaf van een Talamex Mega fender 35 x 110cm Mega 110. De fenderlijn deluxe is zwart en heeft een lus die door het oog van de fender kan worden gehaald. De afmetingen zijn 10mm x 2m, gemaakt van polyester.

  84.99

  Fenders en accessoires

  Ter bescherming van uw boot. Kokos kopleguaan met ophang- en doorvoerketting.

  34.017

  Fenders en accessoires

  Een kopleguaanfender wordt gebruikt voor het beschermen van de boeg (de voorste punt) van een vaartuig. Het is ontworpen om impact en wrijving te verminderen wanneer het schip aanmeert of in contact komt met andere structuren zoals dokken, steigers of and

  25.491

  Fenders en accessoires

  De Fender Hoek is de perfecte keuze voor open boten. Zijn unieke hoekontwerp zorgt ervoor dat de fender stevig tussen het dek en de kade blijft, zonder weg te zakken. Dit maakt het ideaal voor situaties waarbij een stabiele bescherming van essentieel bela

  19.923
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »