Terug

  Dodemansknop

  Een dodemansknop voor uw buitenboordmotor is onmisbaar tijdens het varen. Daarnaast is het hebben van deze knop in sommige gevallen verplicht. U kunt de dodemans knop gemakkelijk aansluiten op uw motor van bijvoorbeeld Yamaha, Suzuki en Honda. Uw dodemans

  Dodemansknop boot

  Zoekt u een dodemansknop voor uw boot? Dit is een speciale knop die ervoor zorgt dat de machine automatisch wordt uitgeschakeld, zodra de bestuurder onwel wordt bijvoorbeeld. Het is uit veiligheidsredenen een onmisbare technische voorziening. Een dodemansknop boot is vaak verbonden met een koord die aan de pols zit. 

  Wat is een dodemanskoord?

  Een dodemanskoord wordt vaak gebruikt op de boot. Aan het einde van het koord zit een clip die bevestigd wordt onder de dodemansknop. Deze vind je op de buitenboordmotor en er zit een koord aan, deze gaat om de pols van de bestuurder. Mocht deze van boord vallen, dan gaat de boot automatisch uit. 

  De dodemansknop wordt uit werking gehaald doordat het dodemanskoord een ruk heeft gekregen. Hiermee wordt de motor ontschakeld door het elektrische circuit dat wordt onderbroken. Het voordeel hiermee is dat de boot, waarvan de bestuurder in het water ligt, geen schade kan aanbrengen aan andere boten. Daarnaast kan de bestuurder op deze manier nog naar de boot toe zwemmen, zodat hij ook veilig is.    

  Een dodemansknop aansluiten aan de buitenboordmotor

  Wilt u een dodemansknop aansluiten aan de buitenboordmotor? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende merken motoren. Iedere motor heeft een andere dodemansknop, met een andere aansluiting. Denk hierbij aan buitenboordmotoren van: Suzuki, Honda, Mercury, Yamaha

  Bij Aspius vindt u ook universele dodemans knoppen. Deze zijn geschikt voor alle merken motoren. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk aansluiten. De dodemansknop wordt ook wel een stroomonderbreker genoemd, doordat dit de functie is. U sluit de knop parallel aan op de stopknop, zodat deze goed bevestigd zit. 

  Wanneer is een dodemansknop verplicht? 

  Het hebben van een dodemansknop is in vele gevallen verplicht op de boot. Volgens het BPR, Binnenvaart Politie Reglement, is het verplicht voor ‘snelle boten’ om een knop te hebben. Een snelle motorboot wordt gekenmerkt wanneer deze harder kan gaan dan 20 kilometer per uur. 

  Het varen zonder dodemansknop is strafbaar. Hierbij is het ook goed om te bedenken dat het een simpele handeling is, die veel schade kan beperken. Zodra u op de boot gaat en gaat varen doet u het dodemanskoord om uw pols en kunt u veilig rijden, zonder dat u het risico loopt op een boete. 

  Een dodemansknop kopen

  Wilt u een dodemansknop kopen? Dit is een goed idee! Wanneer u het water op gaat is in de meeste gevallen deze knop verplicht. Zorg dat een leuk dagje varen veilig en vertrouwd gebeurt met een dodemanskoord. In ons assortiment vindt u knopen geschikt voor verschillende merken of een universele voor alle motoren. 

  Zou u graag advies willen voordat u iets aanschaft? Geen probleem. Onze experts zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden. Zij kunnen u helpen om de juiste keuze te maken voor uw buitenboordmotor. Zo kunt u veilig gaan varen. Weet u al welke u wilt aanschaffen? Bestel uw dodemansknop dan direct online. 

  Dodemansknop
  Filter
  Sorteren op

  Dodemansknop

  12V - 12A Gatmaat 20mm Max. inbouwlengte 30mm

  23.4576

  Dodemansknop

  Buitenboordmotor stopkoordschakelaar & veiligheidskoord Yamaha noodschakelaar met borgmoer en veiligheidskoord past op Yamaha 704 en 688 type panelen.

  14.95

  Dodemansknop

  Dodemansknop/noodstop met uitknopVoor inboard of outboards te gebruiken. inbouw afmetingen 60x28 mm. 12 0f 24 volt 5 amp.

  8.4823

  Dodemansknop

  Een neopreen bandje voor om de pols met een kunststof D-ring voor bevestiging van bijvoorbeeld een dodemanskoord.

  4.7466

  Dodemansknop

  De Mob+ is een draadloze noodstop. Kies voor veiligheid en vrij bewegen aan boord. De Mob+ heeft de volgende gebruiksmodus: varen, man-over-boord, aanleggen, overbruggen.

  286.25

  Dodemansknop

  Met aansluitclips voor bijna alle merken buitenboordmotoren:Yamaha, Selva, Mariner, Mercury, Tohatsu, Suzuki, Johnson, Evinrude, Honda, OMC In blisterverpakkin.

  9.5891

  Dodemansknop

  Dodenmanskoord met aansluitingen voor bijna alle merken. Mercury/Mariner/Tohatsu. Suzuki/Johnson/Evinrude. Yamaha/Selva. OMC. Honda.

  7.9542
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box