Terug

Steigerfender

Een steigerfender beschermt boten bij het afmeren als stootrand tussen steiger en schip. Dit type fender zit niet aan de boot, maar als steigerstootrand aan de steiger. Ze zijn als paalfender, hoek en recht te verkrijgen. Bestel online de steigerfender!

Filters

Steigerfender

Voorkom schade met steigerfender

Een steigerfender beschermt de steiger of paal tegen aanmerende schepen. Zonder het gebruik van fenders en stootwillen is de kans groot dat boten schade oplopen, met hoge reparatiekosten als gevolg. Niet alleen bij het afmeren, maar ook wanneer een vaartuig langere tijd blijft liggen is een stootrand aan de steiger belangrijk.

De steigerfenders bieden uitkomst bij golfslag of een windvlaag. Zo’n hulpmiddel wordt niet voor niets ook wel eens een steigerstootrand genoemd. Paalfenders en multifenders worden gebruikt om de paal en de boot te beschermen. Op deze pagina vind je alle beschikbare exemplaren. Bestel direct en profiteer van snelle levering!

Steigerstootrand in verschillende vormen

Niet elke steiger is hetzelfde. Daarom heeft een steigerfender ook uiteenlopende maten en vormen. De meeste soorten zijn recht. Om meerdere rechte exemplaren met elkaar te verbinden, zijn soms verbindingsstukken nodig zoals de platte fender.

Wilt u een hoek afdekken, dan is daar ook speciale een steigerstootrand, een boegfender of kopleguaan, voor. En voor het bekleden van palen zijn er paalfenders.

Om de fenders op te slaan gebruiken we een fenderhouder en fenderkorf die we bevestigen aan de boot. Alles om het risico op ongelukken te verlagen. Logisch, want niemand zit te wachten op deuken en lakschade aan de romp door een dock fender. Daarom is het verstandig om niet alleen steigers te beschermen met een steigerfender, maar ook de boten zelf. Om ze niet kwijt te raken is het overigens slim om ze vast te maken met een fenderlijn.

Ruim aanbod steigerfender

Bij Aspius vindt u een steigerfender gemaakt van verschillende materialen. Veel modellen zijn gemaakt van rubber en plastic, maar er zijn ook PE schuim varianten. Ook kunt u kiezen voor een bolfender, starfender of een trapfender.

Altijd is de steigerstootrand zo gemaakt dat het opvangen van een klap geen probleem is. Het komt goed uit dat u meestal kunt kiezen uit meerdere kleuren, waaronder zwart, blauw en wit. Dat maakt het weer mogelijk om een kleur te kiezen die past bij uw steiger of jachthaven. De stootwillen voor de steiger zijn gemakkelijk op te bergen met onze fenderhoezen.

Heeft u vragen over dit type product? Neem dan gerust contact met ons op. Of ontdek nu het complete aanbod en bestel nu uw ideale steigerfender!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »