Terug

  Ankerlier

  Op zoek naar een passend ankerlier? Hiermee kan u elke dag zorgeloos ankeren. Zo zijn er onder andere handmatige of elektrische ankerlieren. Bij Aspius vindt u de ankerlieren die passend zijn voor uw boot.

  Waarom een ankerlier?

  De ankerlier zorgt ervoor dat het ophalen van het anker een klus blijft wat goed te doen is. Een ankerlier kan vergeleken worden met een hefboom, het maakt het lichter om de ankers op te hijsen. Mocht u dit niet gebruiken dan is het ophalen van een anker een zware klus. Uiteindelijk kan dit ook zorgen voor spier-, rug- en gewrichtsklachten. Dat wil natuurlijk niemand. Vandaar het belang dat dit op uw boot aanwezig is.

  Ankerlier handmatig/handbediend

  Wanneer gebruikt u een handmatige ankerlier? Deze gebruikt u bij een ankerplaats waarbij de diepte voor het anker te overzien is. U moet hem namelijk zelf afrollen en ophijsen, dit kan een zware klus zijn als het anker diep in het water ligt. Zorg ervoor dat uw handbediende lier geschikt is voor de dikte van de ketting en de draag- en trekkracht voldoende is.

  Wat is het verschil tussen een horizontale en verticale ankerlier?

  U kunt ook nog kiezen tussen een horizontale of verticale ankerlier. Hierbij is het van belang dat u rekening houdt met uw boot en hoe de ankerketting gelegd kan worden.


  De verschillen tussen horizontale en verticale lieren voor uw anker:

  Horizontale

  Verticale

  90 graden om de kettingschijf

  180 graden om de kettingschijf

  Geschikt voor kleine ankerruimtes

  Grote ankerruimtes noodzakelijk

  Gemakkelijk te installeren

  Minder ruimte op het dek

  Minimum kettingval van 300 mm

  Minimum kettingval van 400 mm

  Lastiger te onderhouden

  Gemakkelijker te onderhouden

  De adviseurs van aspius.nl kunnen u begeleiden in het aankoopproces. Op deze manier weet u zeker dat u met het juiste product naar de boot gaat. Neem contact met de klantenservice, dan gaan wij samen op zoek naar het juiste product voor u.

  Elektrische ankerlier

  Een elektrische ankerlier zorgt ervoor dat het ankeren van uw boot makkelijker gaat. U gebruikt geen spierkracht. Hiermee zorgt u ervoor dat u volop kunt genieten van de boottocht. De elektrische variant is geschikt voor diepere ligplekken, doordat het anker dieper kan gaan dan 20 meter.

  Daarnaast is het ook geschikter voor onrustig weer. Wanneer u een anker handmatig moet ophijsen kost dat veel energie, kracht en tijd. Vooral wanneer u al wat ouder bent, is dit niet gewenst.

  Benodigdheden voor optimaal gebruik elektrische ankerlier:

  • Waterproof Circuit Breaker tegen kortsluiting,
  • Afstandsbediening voor gebruiksgemak,
  • Een goed anker,
  • Een goede ankerketting en ankerlijn,
  • Een elektromotor,
  • Kettingteller voor inzicht in de diepte van het anker.

  Ankerlier 12V

  Een ankerlier 12V motor is belangrijk bij een elektrische variant. Deze kan een vermogen van 1000W leveren wat zelfs de zwaardere ankers ophaalt. Neem naast deze motor ook een waterdichte, schakelrelais voor up en down bediening. Ook is de kettingteller een toevoeging bij deze 12V motor. Op deze manier zorgt u dat alles soepel verloopt met het anker.

  Ankerlier binnenvaart

  De binnenvaart ankerlieren zijn geschikt voor het aanleggen binnen een haven of in de waterwegen. Deze zijn geschikt voor binnenvaarschepen die vaak een lange lengte hebben en veel kilo’s wegen. Hierbij moet een binnenvaart lier voor een anker geschikt zijn voor zowel diepe als ondiepe wateren. Bij deze boten is het ook van belang om goede veiligheid en navigatie aanwezig te hebben op de boot.

  Ankerlier kopen

  Zoekt u een oplossing om het anker eenvoudiger op te halen? Bij ons vindt u alle benodigdheden voor een goedwerkend handmatig of elektrisch systeem voor uw boot. Aspius.nl is dé specialist op het gebied van de ankerlier!

  Ankerlier
  Filter
  Sorteren op

  Ankerlier

  Ankerlieren zijn niet ontworpen op zware belasting terwijl de boot voor anker ligt. Lewmar heeft een range kettingstoppers ontworpen van RVS AISI 316, om de krachten op te vangen wanneer de boot voor anker ligt.

  386.13

  Ankerlier

  De elegante horizontale ankerlieren uit de H-serie zijn uitgerust met de vertrouwde wormwiel-overbrenging die al langer met succes gebruikt wordt in de V-serie ankerlieren. Het geïntergreerde relais maakt bekabeling eenvoudiger en wordt beschermd door een

  4100.77

  Ankerlier

  Verbeter uw ankervaring met de V1, V2 en V3 ankerlieren: de eerste compacte verticale RVS lieren wereldwijd voor motor- en zeiljachten. Nummer Fabricant: 6672021108-138

  3630.34

  Ankerlier

  Upgrade uw ankerervaring met de VX1, VX2 en VX3 verticale ankerlieren. Deze serie maakt gebruik van geavanceerde lichtgewicht technologieën voor moeiteloze bediening en eenvoudige montage. Uitvoering: 1500 Watt, Nummer Fabricant: 69100021

  1263.08

  Ankerlier

  Dekschakelaar AdapterNummer Fabricant: 45005199 

  63.54

  Ankerlier

  Ontdek de H-serie, waar elegantie samengaat met functionaliteit in horizontale ankerlieren. Met de vertrouwde wormwiel-overbrenging uit de V-serie en geïntegreerd relais voor eenvoudige bedrading. Nummer Fabricant Lewmar: 6653011110

  5038.04

  Ankerlier

  De elegante horizontale ankerlieren uit de H-serie zijn uitgerust met de vertrouwde wormwiel-overbrenging die al langer met succes gebruikt wordt in de V-serie ankerlieren.

  4105.6

  Ankerlier

  Upgrade uw ankerervaring met de VX1, VX2 en VX3 verticale ankerlieren. Deze serie maakt gebruik van geavanceerde lichtgewicht technologieën voor moeiteloze bediening en eenvoudige montage. Uitvoering: 700 Watt, Nummer Fabricant: 69120024

  1346.54

  Ankerlier

  Lewmar's CRW400 ankerlier betekent een grote stap voorwaarts in engineering en ontwerp voor ankerlieren voor kleine boten. Gebouwd rond een RVS chassis met composite lager technologie en robuuste UV-gestabiliseerd ABS buitenzijde.

  1215.62

  Ankerlier

  Optimaliseer uw ankerlier met het originele Lewmar relais (68000938). Specifiek ontworpen voor Capstans C3 tot C6, verzekert dit relais een betrouwbare werking en probleemloze ankerbeheersing. Kwaliteit en prestaties met Lewmar. Compact Dual 24Volt (SF).

  174.72

  Ankerlier

  De C3 Capstan van Lewmar geeft perfecte controle over uw lijn met één druk op de knop. De speciale WARP technologie op 'de drum geeft een optimale grip zonder de lijn te beschadigen.

  2891.1

  Ankerlier

  Ontdek de H-serie, waar elegantie samengaat met functionaliteit in horizontale ankerlieren. Met de vertrouwde wormwiel-overbrenging uit de V-serie en geïntegreerd relais voor eenvoudige bedrading. Uitvoering: H3 Gypsy drum 12V 8mm

  4763.21

  Ankerlier

  De ankerlieren uit de Pro Serie 1000 van Lewmar voor de 8mm kettting is de beste keuze voor professionals. De geheel uit RVS AISI 316 gefabriceerde Pro Serie is gemakkelijk in te bouwen en heeft een zeer goede belastbaarheid en levensduur.

  1414.83

  Ankerlier

  Ontdek het comfort en de precisie van onze ergonomisch ontworpen afstandsbediening voor ankerlieren. Het rubberen materiaal zorgt niet alleen voor extra grip, maar biedt ook bescherming.

  252.21

  Ankerlier

  De professionele keuze. De ankerlieren uit de Pro Serie 700 van Lewmar is de beste keuze voor professionals. De geheel uit RVS AISI 316 gefabriceerde Pro Serie is gemakkelijk in te bouwen en heeft een zeer goede belastbaarheid en levensduur.

  1346.54

  Ankerlier

  171.51

  Ankerlier

  44.18

  Ankerlier

  Lewmar dekschakelaars voor ankerlieren. Deksel gemaakt kunststof. Kleur: wit. Geschikt voor DC Ankerlieren 12/24V met relais of controlbox.

  44.18

  Ankerlier

  Lewmar dekschakelaars voor ankerlieren. Deksel gemaakt van roestvrij staal. Geschikt voor DC Ankerlieren 12/24V met relais of controlbox. Fabricant Nummer: 68000929. Diameter 78 mm.

  147.21

  Ankerlier

  Lewmar dekschakelaars voor ankerlieren. Deksel gemaakt van RVS. Geschikt voor DC Ankerlieren 12/24V met relais of controlbox.

  147.21

  Ankerlier

  Lewmar dekschakelaars voor ankerlieren. Deksel gemaakt RVS. Geschikt voor DC Ankerlieren 12/24V met relais of controlbox. Diameter 78mm

  Fabricant nummer: 68000888

  147.21

  Ankerlier

  Lewmar dekschakelaars voor ankerlieren. Deksel gemaakt van grijs samengesteld kunststof. Geschikt voor DC Ankerlieren 12/24V met relais of controlbox. Diameter 78mm. Fabricant nummer: 68000884

  44.18

  Ankerlier

  Lewmar dekschakelaars voor ankerlieren. Deksel gemaakt van grijs samengesteld kunststof. Geschikt voor DC Ankerlieren 12/24V met relais of controlbox.

  Diameter 78mm

  Fabricant nummer: 68000883

  44.18

  Ankerlier

  AA Sensor kabel 25m (Male-Male)

  152.13
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box