Terug

 • Voor 16:00 besteld, Mits op voorraad morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €99,00 in NL
 • Meer dan 15.000 producten

Ankerlier

Op zoek naar een passend ankerlier? Hiermee kan u elke dag zorgeloos ankeren. Zo zijn er onder andere handmatige of elektrische ankerlieren. Bij Aspius vindt u de ankerlieren die passend zijn voor uw boot.

Filters

Ankerlier

Waarom een ankerlier?

De ankerlier zorgt ervoor dat het ophalen van het anker een klus blijft wat goed te doen is. Een ankerlier kan vergeleken worden met een hefboom, het maakt het lichter om de ankers op te hijsen. Mocht u dit niet gebruiken dan is het ophalen van een anker een zware klus. Uiteindelijk kan dit ook zorgen voor spier-, rug- en gewrichtsklachten. Dat wil natuurlijk niemand. Vandaar het belang dat dit op uw boot aanwezig is.

Ankerlier handmatig/handbediend

Wanneer gebruikt u een handmatige ankerlier? Deze gebruikt u bij een ankerplaats waarbij de diepte voor het anker te overzien is. U moet hem namelijk zelf afrollen en ophijsen, dit kan een zware klus zijn als het anker diep in het water ligt. Zorg ervoor dat uw handbediende lier geschikt is voor de dikte van de ketting en de draag- en trekkracht voldoende is.

Wat is het verschil tussen een horizontale en verticale ankerlier?

U kunt ook nog kiezen tussen een horizontale of verticale ankerlier. Hierbij is het van belang dat u rekening houdt met uw boot en hoe de ankerketting gelegd kan worden.


De verschillen tussen horizontale en verticale lieren voor uw anker:

Horizontale

Verticale

90 graden om de kettingschijf

180 graden om de kettingschijf

Geschikt voor kleine ankerruimtes

Grote ankerruimtes noodzakelijk

Gemakkelijk te installeren

Minder ruimte op het dek

Minimum kettingval van 300 mm

Minimum kettingval van 400 mm

Lastiger te onderhouden

Gemakkelijker te onderhouden

De adviseurs van aspius.nl kunnen u begeleiden in het aankoopproces. Op deze manier weet u zeker dat u met het juiste product naar de boot gaat. Neem contact met de klantenservice, dan gaan wij samen op zoek naar het juiste product voor u.

Elektrische ankerlier

Een elektrische ankerlier zorgt ervoor dat het ankeren van uw boot makkelijker gaat. U gebruikt geen spierkracht. Hiermee zorgt u ervoor dat u volop kunt genieten van de boottocht. De elektrische variant is geschikt voor diepere ligplekken, doordat het anker dieper kan gaan dan 20 meter.

Daarnaast is het ook geschikter voor onrustig weer. Wanneer u een anker handmatig moet ophijsen kost dat veel energie, kracht en tijd. Vooral wanneer u al wat ouder bent, is dit niet gewenst.

Benodigdheden voor optimaal gebruik elektrische ankerlier:

 • Waterproof Circuit Breaker tegen kortsluiting,
 • Afstandsbediening voor gebruiksgemak,
 • Een goed anker,
 • Een goede ankerketting en ankerlijn,
 • Een elektromotor,
 • Kettingteller voor inzicht in de diepte van het anker.

Ankerlier 12V

Een ankerlier 12V motor is belangrijk bij een elektrische variant. Deze kan een vermogen van 1000W leveren wat zelfs de zwaardere ankers ophaalt. Neem naast deze motor ook een waterdichte, schakelrelais voor up en down bediening. Ook is de kettingteller een toevoeging bij deze 12V motor. Op deze manier zorgt u dat alles soepel verloopt met het anker.

Ankerlier binnenvaart

De binnenvaart ankerlieren zijn geschikt voor het aanleggen binnen een haven of in de waterwegen. Deze zijn geschikt voor binnenvaarschepen die vaak een lange lengte hebben en veel kilo’s wegen. Hierbij moet een binnenvaart lier voor een anker geschikt zijn voor zowel diepe als ondiepe wateren. Bij deze boten is het ook van belang om goede veiligheid en navigatie aanwezig te hebben op de boot.

Ankerlier kopen

Zoekt u een oplossing om het anker eenvoudiger op te halen? Bij ons vindt u alle benodigdheden voor een goedwerkend handmatig of elektrisch systeem voor uw boot. Aspius.nl is dé specialist op het gebied van de ankerlier!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »