Terug

  • Voor 16:00 besteld, Mits op voorraad morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €99,00 in NL
  • Meer dan 15.000 producten

Bilgepompen

Met bilgepompen hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over een vollopende bilge van uw boot. Met een bilgepomp verwijdert u eenvoudig water en andere vloeistoffen. Koop hier uw automatische of handmatige bilgepomp 12v met vlotter of zonder schakelaar.

Filters

Bilgepompen

Wat is een bilgepomp?

Een bilgepomp is een elektrische pomp die water en andere vloeistoffen weg pompt, uit het onderste gedeelte van de boot, de bilge. In dit compartiment verzamelt zich soms regenwater, spatwater, lekkende olie en meer.

Met een schip zonder pompen riskeert u dat het onderste gedeelte zich langzaam aan vult. Naarmate dit voller raakt kan de boot instabiel worden en moeilijk te besturen zijn. Dit is op zichzelf al erg vervelend, echter kan het zelfs zo zijn dat de boot zal zinken wanneer het te ver vol loopt.

Om dit te voorkomen zijn bilgepompen dé oplossing. Doordat deze producten veelal op elektriciteit werken gebeurt het automatisch en hoeft u er niet naar om te kijken.

Bilgepomp 12v voor uw boot

Met een bilgepomp 12v hoeft u nooit meer zelf te pompen. Met 1 druk op de schakelaar gaat de pomp aan en wordt het water weggepompt. Als u de pomp vervolgens even aanzet zal deze zo 48 liter per minuut uit de bilge verwijderen.

Daarnaast is deze voorzien van een handige aansluitslang van 19mm. Door deze universele maat kunt u hem bijna altijd makkelijk aansluiten. Dit product is dus voor ieder schip en voor iedere boot een waardevolle aanvulling.

Automatische bilgepomp met vlotter of schakelaar

Een automatische bilgepomp met vlotter of schakelaar is dé oplossing waardoor u er nooit meer naar om hoeft te kijken. Een vlotterschakelaar zorgt er namelijk voor dat de pomp automatisch water uit het schip of de boot gaat pompen.

Zodra het waterpeil een bepaald niveau bereikt zal de vlotter de pomp activeren en zal deze beginnen. Vaak hebben modellen al een ingebouwde vlotter, maar er zijn ook losse vlotterschakelaars beschikbaar voor deze pompen.

Voor extra beveiliging kunt u naast de schakelaar ook een hoogwateralarm koppelen. Deze zal een signaal afgeven wanneer het water niet snel genoeg uit de bilge wordt weggepompt.

Zorg voor genoeg afvoercapaciteit

Belangrijk aspect bij het uitzoeken van een geschikte pomp voor uw boot is de afvoercapaciteit. Hoe groter uw boot is, hoe meer capaciteit de pomp nodig heeft om de bilge weer leeg te krijgen.

Voor voldoende afvoercapaciteit kunt u kiezen uit verschillende voltages. Een bilgepomp 12v is hierbij het meest voorkomende en verkochte model. Door de verschillende aansluitingen voor dit product volstaat de 12 volt variant voor de meeste boten. Bij sommige grote boten is het aan te raden meerdere modellen te installeren of te gaan voor een grote variant zoals een bilgepomp 220v of met 24 volt.

Allpa, Johnson of Rule bilgepompen

U vindt in onze webshop een selectie producten van gerenommeerde merken om de beste kwaliteit van onze producten te waarborgen. Daarom zult u deze merken dan ook terugvinden in ons assortiment.

Een goed voorbeeld van een pomp met vlotterschakelaar is de Allpa bilgepomp. Allpa is een merk die bekend staat om zijn hoge kwaliteit, net als Johnson. Deze merken leveren veelal automatische bilgepompen. Deze werken op elektriciteit met accu of batterij.

Door de verschillende uitvoeringen van deze merken is er altijd een juiste pomp te vinden voor uw boot. Wilt u gaan voor een handmatige of andere elektrische variant, kunt u eens kijken tussen de modellen van het merk Rule.

Andere typen pompen voor de bilge

Indien u naast de bilge ook op andere plekken op de boot water wilt weg pompen, is een lenspomp ideaal. Deze pomp is speciaal gemaakt om water weg te pompen, maar dan ook bijvoorbeeld uit de romp. Hiermee kunt u het product op de boot dus op meerdere plekken inzetten.

Wilt u helemaal compleet en zeker zijn dan raden wij een handlenspomp aan. Bij deze handmatige pomp moet u zelf de hendel heen en weer bewegen om het water weg te zuigen. Mocht om wat voor reden dan ook de stroom wegvallen, dan kunt u deze pomp altijd nog handbediend gebruiken. Nadeel is dat je bij deze variant zelf moet controleren wanneer het tijd is de pomp te gebruiken.

Bilgepompen voor de boot haalt u bij Aspius

Naast deze pompen vindt u bij Aspius een uitgebreid assortiment aan accessoires voor uw boot of schip zoals hoosmaten, vuilwatertanks en meer.

Daarbovenop komt dat wij uitsluitend de beste producten van merken als Allpa en Johnson verkopen. Door deze merken te verkopen kunnen wij een hoge kwaliteit aan u garanderen.

Heeft u nog vragen, schuw dan niet om contact met ons op te nemen. Bent u er al uit wat de juiste keuze is? Wacht dan niet langer, bij Aspius koopt u de beste bilgepomp!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »