Terug

Anker boot

Een anker voor de boot speelt een belangrijke rol in de scheepvaart, omdat het een onmisbaar onderdeel is voor het vastleggen van een boot op plekken waar geen kade is. Wij verkopen scheeps- en boot ankers van hoge kwaliteit in diverse soorten en maten.

Filters

Anker boot

Verschillende soorten ankers voor de boot

Er zijn verschillende soorten ankers voor uw boot. U kunt zich vast voorstellen dat een rubberboot met een ander type boot anker vastligt dan een zwaar zeilboot. Wij hebben voor ieder type boot een geschikt scheepsanker. Hiermee kunt u veilig uw schip vastleggen in het water. 

Niet alleen het type boot is belangrijk om te bepalen welk product u nodig heeft, maar ook de afmetingen en het gewicht van uw boot. Daarnaast is het ook belangrijk wat voor type bodem het vaargebied heeft. U wilt natuurlijk niet dat het anker de boot niet goed vast ligt door een zachte bodem. 

Wat is een scheepsanker? 

Een scheepsanker zorgt ervoor dat u veilig met uw boot kan ankeren in het water. Hierdoor kan de boot niet van locatie verplaatsen wanneer u dit niet wilt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste kiest voor uw boot. Er is een ruim aanbod beschikbaar, waardoor er altijd een versie is die goed bij uw boot past. 

Bij het maken van de keuze wilt u ook letten op het type zee waar u vaak vaart. Als dit de open zee is, dan wilt u een zwaarder type. Vaart u vaak in kleinere wateren? Dan wilt u een variant die hiervoor geschikt is. Bij ons vindt u diverse varianten geschikt voor verschillende vaartuigen en wateren. 

Welk anker boot heeft u nodig?

Er zijn verschillende typen ankers voor de boot. Wanneer u voor uw eigen vaartuig gaat zoeken merkt u dat er een ruim assortiment is. Hieronder beschrijven wij de belangrijkste voor u. 

Paraplu anker

Dit type anker kunt u gebruiken om uw boot op open water stil te leggen. Dit type is geschikt voor de kleine tot middelgrote boten, doordat het een relatief lichte variant is. Deze variant lijkt, zoals u misschien al raadt, op een paraplu. Het heeft eenzelfde soort uitklapbare constructie. Ze nemen niet veel ruimte in beslag aan boord en kunnen voor verschillende ondergronden gebruikt worden. 

Drijfanker

Deze anker voor uw boot is een hulpmiddel die gebruikt kan worden om de boot te stabiliseren. Wanneer er een hoge golven ontstaan of een grote storm, dan kan dit ervoor zorgen dat uw boot niet dwars op de golven komt te liggen. 

Ploegschaar

Dit type wordt voornamelijk gebruikt door kajuitboten. Het is een universeel type voor het gebruik. U vindt deze variant op een groot aantal boten. Deze is met name geschikt voor minder extreme omstandigheden. Het materiaal dat vaak wordt gebruikt voor zijn gegalvaniseerd staal en RVS. 

Rotsankers

Deze varianten zijn voornamelijk bedoeld voor een bodem met rotsen. Nu zijn er in Nederland niet veel rotsen in het water, maar voor bepaalde gebieden zijn deze onmisbaar. Voornamelijk wanneer je veel op open water of in het buitenland vaart waar wel rotsen zijn. 

Vlakke variant

is geschikt voor bodems die zacht zijn. Wanneer u vaak vaart op water met een modder, leemgrond of zandbodem dan is dit een goede optie voor u. De bodems in Nederland zijn vaak van deze grondsoorten, waardoor dit een weloverwogen keuze kan zijn voor uw boot. Al helemaal wanneer u vaak binnenlands vaart. 

Ook andere typen zijn beschikbaar bij Aspius. Mocht het type die u zoekt hierboven niet benoemd zijn, kijk dan in ons uitgebreide assortiment. Er is een grote kans dat u hier het product voor uw boot vindt. 

Benodigdheden om uw boot goed aan te leggen

Aan een ijzeren houvast in het water alleen heeft u niet genoeg om uw boot te parkeren. Hier heeft u diverse benodigdheden voor nodig. Het zit namelijk vast aan een ankerketting. Wanneer u de diepe waters ingaat is een ankertouw onmisbaar. Deze zorgt ervoor dat u op diepere locaties kan aanleggen. 

Wilt u het gemakkelijk op kunnen halen wanneer u weer verder wilt? Zorg er dan ook voor dat u een ankerlier aanschaft. Deze is zowel handmatig als elektrisch beschikbaar. Een combinatie met een kettingstopper is ideaal. Op deze manier zorgt u ervoor dat het aandrijfwerk niet beschadigt. 

Online boot ankers kopen bij Aspius

Wilt u online ankers kopen bij Aspius? Wij hebben een ruim assortiment voor uw boot beschikbaar. Weet u al welke u wilt aanschaffen? Bestel dan snel en gemakkelijk online. Wilt u liever nog wat advies? Neem contact met onze experts op en zij helpen u bij het maken van een goede keus. Zo heeft u altijd ankers voor uw boot die bij uw wensen en vaartochten passen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box