Terug

ankers (159)

Ankers spelen een belangrijke rol in de scheepvaart, omdat het een onmisbaar onderdeel is voor het vastleggen van een boot op plekken waar geen kade is. Wij hebben boot ankers van hoge kwaliteit in diverse soorten en maten beschikbaar.

Filters

ankers

Verschillende soorten ankers

Verschillende soorten boten vragen natuurlijk om verschillende soorten ankers. Een lichte rubberboot legt u vast met een heel ander type boot anker dan een zware zeilboot. Wij hebben voor elk type plezierjacht, zeilboot of rubberboot wel een geschikt scheepsanker in het assortiment.

Uiteraard bepaalt niet alleen het type boot welk anker u moet hebben. Factoren als de lengte en constructie van uw vaartuig spelen ook een rol. Hetzelfde geldt voor het type bodem en het vaargebied.

Welk scheepsanker heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is het van groot belang om te letten op het type bodem, waarin het scheepsanker zich vast moet zetten. Waar we in Nederland veel zandbodems hebben, kunt u in andere gebieden ook rotsen tegenkomen. Ook het type water speelt een rol. Op zee en in getijdenwater moeten ankers zijn, onder meer door de invloed van hogere golven.

Weet u niet welk type bootanker het best bij uw schip past? Neem gerust contact op. Gezien het gigantische aanbod van scheepsankers kan het namelijk best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Onze specialisten hebben al talloze klanten geholpen met ankers kopen. We weten dus precies wat voor u het best past!

Boot anker nodig? Dit zijn de belangrijkste types

Wanneer u ankers zoekt, gaat het u opvallen dat er meerdere types op de markt zijn. Wij beschrijven de belangrijkste modellen voor u.

Vlak anker

Vaart u op water met zachte bodems? Een vlak bootanker is ideaal voor modder, leemgronden en zand. Gezien de bodems in ons eigen land, is de kans groot dat dit type geschikt is voor u.

Ploegschaaranker

In de pleziervaart worden ploegschaarankers veel gebruikt. Het is redelijk universeel wat betreft gebruik, en met name geschikt voor minder extreme omstandigheden. Wij hebben verschillende gegalvaniseerde modellen beschikbaar.

Paraplu anker

Een paraplu anker lijkt op een - je raad het al - paraplu. Het heeft een zelfde soort uitklapbare constructie. Deze ankers nemen niet veel ruimte in aan boord en zijn verkrijgbaar voor verschillende ondergronden.

Rotsanker

We leven niet in een land met veel rotsachtige bodems, maar een rotsanker kan natuurlijk wel belangrijk zijn in bepaalde gebieden. Daarom bieden we deze scheepsankers ook aan.

Drijfanker

Het drijfanker, wat ook te koop is bij Aspius, is niet zozeer bedoeld om een schip vast te leggen. Dit hulpmiddel stabiliseert een schip bij storm en voorkomt dat het dwars op de golven komt te liggen. Let er altijd op dat een drijfanker voldoet aan de eisen van de I.O.R.

Natuurlijk zijn er nog meer soorten ankers. Wij streven ernaar een zo breed mogelijk assortiment neer te zetten op dit gebied. Mis je een bepaald model? Schroom niet om contact op te nemen, mogelijk kunnen we het alsnog leveren!

Toebehoren voor uw anker

Met een anker alleen heeft u niet genoeg aan boord op een boot goed vast te leggen. Daarom hebben wij ook alle toebehoren voor ankers in het assortiment. Bekijk bijvoorbeeld onze bolders, meerpennen, ankerlieren, ankerkettingen, ankerlijnen en boegschroeven. Wanneer u al het ankergerei samenvoegt, spreekt men ook wel van de grondtakel.

Voor alle toebehoren geldt dat we uitsluitend hoge kwaliteit verkopen. En u kiest uit een groot aantal verschillende opties. Ja, dat is het voordeel van kopen bij een echte specialist! Hoe werkt een anker veilig? Wanneer u een keuze heeft gemaakt uit ons grote aanbod van ankers, is het wel belangrijk dat u er goed mee om kunt gaan. Daarom beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Hoe moet ik een anker uitgooien?

Vind een plaats met voldoende ruimte, het liefst op een beschutte plek en niet in een vaargeul. Zorg dat je op de hoogte bent van de waterdiepte, want je ankerlijn of ankerketting moet lang genoeg zijn. Je hebt vier keer de lengte van de waterdiepte nodig! Vaar nu tegen de wind in naar de ankerplek. Laat jezelf langzaam achteruit drijven en laat het anker zakken.

Controleer of het anker goed vast zit. Wanneer er golfslag is kan de boot veel gaan bewegen. Een tweede anker uitgooien is dan een goede optie. Dit anker moet dan in een hoek van 30 graden ten opzichte van het andere exemplaar liggen.

Hoe moet ik een anker ophalen?

De beste manier om ankers op te halen is doorgaans door er overheen te varen. Dit zal vaak voldoende zijn om een anker los te maken van de bodem. In zeldzame gevallen lukt dit niet. Er resteert dan nog maar één optie: duiken naar het anker om het los te maken. Gelukkig is dit zelden nodig.

De beste merken voor uw bootanker

Heerlijk toch, de boot vastleggen op een mooie plek tijdens een mooie zomerdag. Bijvoorbeeld om lekker te gaan zwemmen, of snorkelen in landen waar het water mooi blauw is. Maar dan moet het anker natuurlijk wel betrouwbaar zijn. Een goed anker doet wat het beloofd. Daarnaast moet het jaren meegaan, want zeker de wat zwaardere ankers zijn redelijk kostbaar. In ons aanbod voeren we onder meer de volgende kwaliteitsmerken:

  • Talamex Packed
  • Rocna
  • Fortress
  • Delta
  • Vulcan

Een lichtgewicht anker voor kleine boten is al verkrijgbaar voor prijzen onder de 20 euro. Regelmatig hebben we kortingen, aanbiedingen en acties, waardoor u kunt profiteren van extra voordeel!

Advies bij het kopen van scheepsankers

Heeft u een anker nodig? Profiteer dan van onze jarenlange ervaring. Bel ons tijdens openingstijden of stuur een mail. Het is altijd verstandig om deskundig advies in te winnen, zodat u direct de juiste keuze kunt maken. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel te Drachten. Ideaal wanneer u in de buurt woont. Een groot aantal ankers zijn uit voorraad leverbaar, terwijl ons personeel klaar staat met handige tips.

Online ankers kopen bij Aspius

Online een anker kopen is natuurlijk heel eenvoudig. Aspius heeft niet alleen een groot aanbod (ruim 15.000 artikelen), maar ook een overzichtelijke webshop. Wij verzenden gratis bij een besteding vanaf 99 euro. Betalen kan veilig met onder meer iDeal. Bestelt u voor 16:00 en is uw product op voorraad? Dan wordt het dezelfde dag verzonden. Wacht dus niet langer en bestel uw ankers nu!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »