Terug

  • Voor 16:00 besteld, Levertijd 1-3 Werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €99,00 in NL
  • Meer dan 15.000 producten

Kunstvliegen

Kunstvliegen zijn een effectief lokaas voor de vis en worden daarom veel gebruikt tijdens het vliegvissen. Er bestaan verschillende varianten zoals lokvliegen en misleidende vliegen. Kunstvliegen kopen doet u bij Aspius!

Filters

Kunstvliegen

Kunstvliegen als lokaas voor vissen

Kunstvliegen worden veelal gebruikt tijdens het vliegvissen om de vis te lokken. Deze moeten dan ook een vlieg of ander type lokaas zoals een larve of kokerjuffer op het wateroppervlak nabootsen. De kunstvlieg moet dit nabootsen en ervoor zorgen dat de vis het lekkere hapje niet aan zijn neus voorbij laat gaan.

Hierbij kunt u kiezen uit een zinkende of drijvende vorm. Zo wordt een zinkende vorm ook wel een natte vlieg genoemd en de drijvende variant een droge vlieg. De verschillende vormen maken het gebruik van dit lokaas geschikt voor verschillende hengelsporten. Of u nu gaat vissen voor karpers of snoek. Vele vissen komen op dit lokaas af. Het kiezen van een geschikte vlieg hangt daarom af van de leefomgeving en het type vis waarop u vist.

Varianten van de droge of natte vliegen

Naast de droge of natte vlieg, bestaan er in uiterlijk verschillende varianten van de kunstvlieg. Twee hoofd varianten zijn:

  • De lokvlieg
  • De misleidende vlieg

De lokvlieg hoeft geen levend aas na te bootsen, maar is erg opvallend door de felle kleuren. Deze kleuren, vaak oranje of geel, moeten agressie opwekken bij de vis. Dit moet ervoor zorgen dat de roofzucht wordt gestimuleerd. Hiervoor wordt vaak een streamer of hairwing gebruikt. Dit moet een klein visje imiteren die dicht aan de oppervlakte zwemt.

Daarentegen moet de misleidende vlieg juist de illusie opwekken van natuurlijk, levend voedsel. Deze hebben daarom een onopvallende kleur, welke overeenkomst met de natuur. Een vorm hiervan is een nimf, welke een imitatie is van een onvolwassen waterinsect. Deze zijn geschikt voor het vissen naar vlagzalmen en forellen welke in dieper water leven.

Geschikte kunstvliegen kopen bij Aspius

Vindt u het lastig om het juiste type lokaas te kiezen? Wij adviseren u graag over de beste opties! Het is vooral belangrijk dat u kijkt naar de leefomgeving van de vis en of er veel insecten op het water zijn. Is dit laatste niet het geval, dan is een natte vlieg of nimf een goede keus.

Daarbij is het altijd verstandig om meerdere soorten vliegen te kopen en mee te nemen tijdens het vissen. Het kan maar net zijn dat er op het ene kleurpatroon niet gebeten wordt en bij de andere kleur wel. Ga daarom goed voorbereid op pad met de juiste visspullen. Koop bij Aspius snel en voordelig kunstvliegen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »