Terug

Stootwillen (117)

Stootwillen kunt u vastmaken aan uw boot, zodat ze schade voorkomen bij het afmeren. Dankzij ons grote assortiment kunt u ze in diverse soorten en maten kopen. Bekijk het volledige aanbod en bestel vandaag nog uw favoriete stootwil.

Filters

Stootwillen

Eenvoudig stootwillen kopen

Wanneer u stootwillen kopen gaat, vindt u bij Aspius ongetwijfeld de juiste types. Ook zijn er regelmatig scherpe aanbiedingen. U kunt kiezen uit verschillende formaten, waaronder 22 x 65 centimeter. Welk formaat u nodig heeft, hangt met name af van het type boot dat u bezit. Hoe weet u welke maat passend is? Meet gewoon de afstand tussen het water en de bovenzijde van de romp. Vervolgens kunt u er vanuit gaan dat twee derde van de afstand afgedekt moet worden. Het is verstandig om stootwillen te kiezen met een kleur die past bij de boot. We hebben onder meer de volgende kleuren beschikbaar:

 

  • Zwart
  • Wit
  • Rood
  • Blauw
  • Grijs

Verschillende vormen

Stootwillen, ook wel fenders genoemd, zijn er in uiteenlopende vormen. Ze vervullen een belangrijke rol. Niet alleen beschermen ze de romp bij het afmeren, ook bieden ze bescherming wanneer de boot naast een ander vaartuig komt te liggen. Gebruikt u deze hulpmiddelen niet, dan kan er al snel forse schade optreden. En dat zorgt weer voor onnodige rekeningen. 

 

Misschien heeft u weleens een kogel stootwil of kogelfender gezien. Deze variant is rond en daarom geschikt om te gebruiken op de boeg. De ronde vorm vult namelijk de ruimte tussen de weglopende boeglijn en de kade. De meeste modellen hebben een meer rechte vorm die u langs de romp kunt hangen. Ook populair zijn de varianten met de vorm van een trap. U kunt deze stootwillen ook gebruiken om na het zwemmen uit het water te klimmen. Daarnaast bestaan er stootwillen die niet aan de boot, maar aan steigers worden vastgemaakt, deze noemen we ook wel steigerfenders.

 

Gevuld of zelf oppompen?

Sommige stootwillen hoeft u niet zelf op te blazen. Ze zijn dan gemaakt van PE-schuim of kunststof. Er zijn echter ook genoeg exemplaren die wel met lucht gevuld moeten worden. Let hier goed op, want voor het vullen kan een speciale vulnippel nodig zijn. En het is handig om te beschikken over een geschikte pomp.

Bevestigen met touw

Het vastmaken aan de boot doet u met touw. Deze lijnen worden ook weer gemaakt in verschillende soorten en kleuren, waardoor u ze kunt laten passen bij uw stootwillen. De fenderlijnenzijn eenvoudig te bevestigen aan de luchtkussens.

Wilt u de stootwillen na gebruik veilig opbergen? Verstandig, want anders slingeren ze rond en dat kan weer ongelukken opleveren. Er zijn diverse opbergmiddelen beschikbaar. Ook handig is het gebruik van een stootwilhoes of fenderhoes, die als een sok over uw stootwillen wordt geplaatst. De hoes beschermt tegen UV straling en voorkomt krassen op uw glimmende schip. Ook is schoonmaken dan minder vaak nodig.

Bestel of vraag om advies bij het kopen van Stootwillen!

Bij Aspius kun je eenvoudig grote, kleine, stijlvolle en goedkope stootwillen kopen. Heeft u een geschikt type gevonden? Bestel dan direct online. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u moeiteloos helpen met het vinden van de juiste stootwillen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »