Diesel en Brandstof accessoires

Informatie

Bekeken producten

Aanbiedingen

Nieuw In prijs verlaagd!

-10%

Top Oil preventief gebruik bij E10 Bekijk groter

Top Oil preventief gebruik bij E10

2405-bardahl

Nieuw product

Bardahl Top Oil smeert en beschermt het bovenste deel van de zuiger en houdt het brandstofsysteem schoon. Deze brandstoftoevoeging is nu geschikt om preventief te gebruiken bij ethanol houdende benzine als E10. Daarnaast is Top Oil zeer geschikt voor droge brandstoffen als LPG, aardgas maar ook (bio) diesels

Meer details

15,25 € incl. btw

16,95 € incl. btw

Meer informatie

Deze 'boven smering' smeert en beschermt het bovenste deel van de cilinder en reinigt/ smeert de kleppen en zittingen.

Het probleem met E10 benzine
Euro 95 benzine bestaat voor 10% uit ethanol en voor 90% uit fossiele brandstof. En heet daarom E10 brandstof. Deze benzine zorgt voor veel problemen.
- Ethanol/ water combinatie is erg hygroscopisch (trekt vocht aan). Er ontstaat een schadelijk water/ ethanol/ brandstof mengsel dat zorgt voor een zurige omgeving.
- Bovengenoemde omstandigheden kunnen bepaalde rubber- en kunststofafdichtingen, keerringen, pakkingen en zachte metalen aantasten.
- Omdat E10 minder smeert dan de E5 brandstof verloopt de verbranding schraler. De motortemperatuur gaat bij verbranding daardoor omhoog met mogelijk schadelijke gevolgen als extra slijtage.

De oplossing
Top Oil zorgt voor een smeerfilm die zich afzet op het complete brandstofsysteem tot in de verbrandingskamer. Top Oil:
- Voorkomt dat bepaalde rubber- en kunststofafdichtingen, keerringen, pakkingen en zachte metalen aangetast worden,
- Beschermt het brandstofsysteem tegen corrosie,
- Verbetert de smeereigenschappen,
- Vermindert inwendige wrijving en verlaagt temperatuur,
- Vermindert brandstofverbruik.

1 Flacon is geschikt voor 500 liter brandstof.

E10 brandstof is een zeer schrale brandstof, droogt rubbers en afdichtingsmateriaal uit en geeft een hogere warmte bij de verbranding.

Voeg Top Oil toe in een verhouding van 1:1000 (25ml Top Oil per 25 liter brandstof). Voor optimale vermenging: eerst Top Oil toevoegen en dan brandstof tanken. Het product is zelfmengend in de tank.

Deze brandstoftoevoeging is daarnaast aan te bevelen bij zeer droge brandstoffen als LPG, (CNG) aardgas en (bio) diesels.

Top Oil is te gebruiken in alle benzine- en dieselmotoren. Van klassieke auto’s tot en met auto’s uitgerust met katalysatoren & roetfilters.

Lees altijd de gebruiksaanwijzing op het etiket voordat u het product gaat toevoegen. Voeg niet meer toe dan voorgeschreven, dit kan een nadelig effect hebben.

29 andere producten in dezelfde categorie:

Follow us on Facebook