Terug

De Essentie van een Bilgepomp: Waarom Het Onmisbaar is voor de Bootbezitters

De Essentie van een Bilgepomp: Waarom Het Onmisbaar is voor de Bootbezitters

Veel mensen staan er niet altijd bij stil hoe belangrijk een bilgepomp kan zijn.

De Essentie van een Bilgepomp: Waarom Het Onmisbaar is voor de Bootbezitters

Of je nu een doorgewinterde zeiler bent of een enthousiaste weekendkapitein, de veiligheid van je boot staat altijd voorop. Een essentieel onderdeel van deze veiligheidsuitrusting is de bilge pomp, een ingenieus apparaat dat ervoor zorgt dat je boot ten allen tijde vrij blijft van overtollig water. In deze blog duiken we dieper in op waarom een bilgepomp onmisbaar is voor bootbezitters en hoe het gebruik ervan, al dan niet met een vlotter, van cruciaal belang is voor een probleemloze en veilige vaarervaring.

 

Waarom een Bilgepomp Noodzakelijk is

1. Water is de Vijand: Water in de boot kan ernstige schade veroorzaken. Het kan leiden tot roest, corrosie en elektrische problemen. Een bilgepomp zorgt ervoor dat dit water snel en gemakkelijk uit je boot wordt gepompt, waardoor je boot droog en goed onderhouden blijft.

2. Veiligheid gaat voor: In geval van lekkages, regenval of zelfs een kleine storm, kan water snel binnendringen in je boot. Een bilgepomp biedt een snelle oplossing om dit water weg te pompen, waardoor het gewicht van de boot behouden blijft en de stabiliteit niet wordt verminderd.

3. Bescherming tegen Zinken: Als je bilge vol water staat, kan je boot zinken. Een bilgepomp kan dit rampzalige scenario voorkomen door continu het waterpeil in de gaten te houden en het overtollige water te verwijderen.

 

Het Gebruik van een Bilgepomp met Vlotter of Losse Vlotter

1. Met Vlotter: Geautomatiseerd en bespaard ruimte

Het gebruik van een bilgepomp met een vlotter is een slimme keuze voor bootbezitters. De vlotter fungeert als een automatische schakelaar. Wanneer het waterpeil stijgt, wordt de vlotter omhoog geduwd, waardoor de pomp wordt geactiveerd. Dit geautomatiseerde systeem zorgt ervoor dat je boot altijd droog blijft, zelfs als je er niet bent om de pomp handmatig in te schakelen. Omdat de vlotter in de bilgepomp zit gebouwd bespaard dit ruimte en is dit gemakkelijker aan te sluiten. De onderstaande bilgepomp is een voorbeeld van een veel verkochte bilgepomp met een vlotter.

 

Klik op de afbeelding voor het product:

Allpa Bilgepomp met Vlotterschakelaar, 12V/1,8A

 

2. Losse Vlotter: Gescheiden systeem

Sommige bootbezitters geven de voorkeur aan een bilgepomp met een losse vlotter. Op deze manier kan je de bilgepomp gescheiden houden van de vlotter. Bij een gescheiden systeem zult u minder snel last hebben van een vast hangende vlotter omdat deze niet intern in de bilgepomp is ingebouwd.  Als er bij een interne vlotter viezigheid (bladeren etc.) op de vlotter komt, is het mogelijk dat hij blijft hangen.

 

Klik op de afbeelding voor het product:
Johnson Pump L-serie Bilgepomp (cartridge type) L450, 12V/2,5A, 49l/minvlotter schakelaar

 

 

Bekijk ook onze Complete Bilgepomp set (Met vlotter)

Deze set bevat alles wat je nodig bent om je boot te voorzien van een automatische bilgepomp. Dat is pas Handig!

 

Klik op de afbeelding voor het product:

Conclusie

Een goed functionerende bilgepomp is niet alleen een noodzakelijk onderdeel van de uitrusting van elke boot, maar het kan ook het verschil betekenen tussen een veilige vaarervaring en een potentieel gevaarlijke situatie. Door te kiezen voor een bilgepomp met een vlotter of een losse vlotter, kun je de controle behouden over de waterstand in je boot en ervoor zorgen dat je altijd veilig en zorgeloos kunt varen.

Kies voor gemoedsrust en bescherming van je investering door een hoogwaardige bilgepomp aan te schaffen, al hoewel een goed werkende pomp niet altijd heel duur hoeft te zijn. Of je nu vaart voor de plezier of voor je werk, een goed werkende bilgepomp is de beste metgezel die je kunt hebben op het water. Tip: Vergeet niet regelmatig de bilgepomp te controleren en te onderhouden (let op viezigheid) om ervoor te zorgen dat deze altijd klaar is om te functioneren wanneer dat nodig is. Veilig varen begint met een droge boot, en een bilgepomp is de sleutel tot die veiligheid.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box