Terug

Het winter klaar maken van uw boot met Talamex drinkwater antivries

Het winter klaar maken van uw boot met Talamex drinkwater antivries

Deze blog gaat over het winter klaar maken van uw boot met Talamex drinkwater antivries.

Talamex Antivries 5 Liter voor Boot, Motor & Drinkwatersysteem

 

Klik hier voor onze Super Aanbieding!

 

Gebruik van de Talamex antivries

 

WINTER KLAAR MAKEN VAN UW BOOT :

Het winterklaar maken van een boot is best nog wel een klus. Vooral als uw boot uitgerust is met veel sanitaire voorzieningen.

Om te beginnen zult u als eerst de watertank moeten aftappen. Dit kunt u doen door de drinkwater kranen open te zetten totdat de tank leeg is maar vaak heeft de tank zelf een aftap kraan om de tank leeg te laten stromen.

Als er een boiler voor het warm water aanwezig is, dan kunt u ook de boiler ook aftappen. Na het aftappen van uw boiler kunt u de aanvoer en afvoer van de kranen van de boiler dicht zetten. Het water is nu uit de boiler en hierdoor kan deze niet meer bevriezen.

 

KOUDWATER GEDEELTE :

Om de Talamex drinkwater antivries in het leidingsysteem te krijgen kunt u de 5 liter tankjes in de drinkwatertank gieten. U kunt ook de slang die op de drinkwater tank zit, los maken en in het 5 liter tankje doen. Als u nu vervolgens de koudwaterkranen open zet, zal de antivries uit het tankje worden gezogen. Via de drinkwaterpomp en alle slangen zal uiteindelijk antivries uit de kraan komen. De antivries heeft een kleurtje, hierdoor ziet u precies wanneer de antivries de kraan uitloopt en dus alles gevuld is. U heeft nu het koud drinkwater systeem beschermt tegen de vorst.

 

WARMWATER GEDEELTE :

Om het warm water gedeelte vorst bestendig te maken kunt u de slangen voor en achter de boiler leeg laten lopen en/of doorblazen met eventueel een voetpomp zodat er geen water meer in de leidingen zit.

OP Onze huurboten van aspiusjachtverhuur.nl

hebben we een omleid slang gemonteerd op de koud water aanvoer slang van de boiler naar de warm water afvoer slang van de boiler. Deze kunnen we open zetten met een kraantje. Hierdoor kunnen we op dezelfde manier als bij het koud water gedeelte, de warm water leidingen vullen met antivries door de warm water kraan open te draaien. Als ook nu er op een gegeven moment gekleurd water uit komt, is het leiding gedeelte gevuld met antivries en dus beschermd tegen de vorst.

 

NIET VERGETEN :

Alle afvoeren en wasbakken doorspoelen en vullen met antivries.

Douche afvoer vullen met antivries. Als er een afvoerpomp systeem tussen zit dan door gaan met gieten totdat pompje aanslaat en alles goed gevuld is.

Vergeet ook de vuilwaterpomp niet te vullen met antivries. Dit kan door eerst de tank te legen en daarna de wc door te spoelen met antivries. Dit kan eenvoudig door het in de wc pot te gieten. Zo is ook uw wc beschermd tegen de vorst. De Talamex drinkwater antivries beschadigd de rubbers in de toilet niet, daarom is dit product zeer geschikt. De aanvoer van de wc komt vaak uit het buiten water. Deze moet ook vorstvrij gemaakt worden. Dit kunt u doen door kraan dicht te draaien en de slang te demonteren en deze of in het 5 liter vaatje te steken en de wc  door te spoelen of leeg te laten lopen. Vaak zit er voor de wc een filter die je open kunt maken en daar kun je antivries in gieten. Elke keer vol gieten en weer even doorspoelen totdat er gekleurde vloeistof in de wc pot tevoorschijn komt.

Eventuele bilgepompen antivries laten opzuigen.

Als u een kogelkraan dicht wilt hebben in de winter moet u er voor zorgen dat in het kogel gedeelte van de kraan ook gevuld wordt met antivries. Soms is het nodig om de slang los te halen en het er in te gieten.

 

MOTOR KOELWATER WINTER KLAAR MAKEN : 

Dit kunt u doen door de kraan onder de wierpot (koelwaterfilter) dicht te draaien (ook de kraan winterklaar maken zoals boven beschreven). Vervolgens draait u het deksel van de wierpot af. Het handigste is dat u met zijn tweeën aan de slag gaat. De een start de motor en de andere giet de antivries in de wierpot totdat het achter uit de uitlaat komt en dus volledig alles gevuld is. U kunt ook als er een stopknop of uitknop aanwezig is, deze deze tegelijk bedienen. Het is bij de meeste motoren dan mogelijk dat de start de motor draait en de motor niet start, hierdoor pompt de koelpomp toch de antivries door de motor en uitlaat. Met dit systeem gaat het het wat gecontroleerder allemaal.

Met de Talamex antivries kunt u dus uw boot op een eenvoudige manier winterklaar maken. U herkent het product eenvoudig aan de roze kleur. U kunt de anti vries van Talamex direct vanuit de jerry can gebruiken, zonder de vloeistof te hoeven mengen. Juist daarom is een 5 liter verpakking extra handig.

De vloeistof is niet giftig en daarbij biologisch afbreekbaar. Hierdoor is het gebruik ervan niet schadelijk voor slangen en kunststof leidingen. Daarbij hoeft u niet bang te zijn voor vervuiling van drinkwater.

U kunt de anti vries van Talamex in 5 liter verpakking onder andere gebruiken voor:

  • (Scheeps)motoren
  • Toilet
  • Verwarming
  • Pompen
  • Drinkwatersystemen

Antivries van Talamex beschermt tegen kou

De antivries Talamex vloeistof beschermt in het algemeen tot – 45 °C. Specifiek bij kunststof leidingen beschermt de vloeistof tot - 25 °C, doordat dit materiaal eerder kan barsten dan bijvoorbeeld koper.

Doordat u de anti vries in 5 liter verpakking niet zelf hoeft de mengen, bent u altijd verzekerd van de juiste bescherming tegen vorst.

Voor optimale bescherming van uw leidingen en motoren is het tevens belangrijk om alle bootonderdelen goed schoon te houden. Vuil kan namelijk ook voor schade zorgen bij extreme kou. Om al uw onderdelen goed schoon te houden vindt u in ons assortiment bootonderhoud onderdelen diverse borstels en emmers.

Koop uw Talamex antivries bij Aspius

Voor de scherpste prijs en snelle levering bent u bij Aspius aan het juiste adres voor het kopen van deze vloeistof tegen extreme kou. Door de 5 liter verpakking heeft u voldoende product in huis om uw bootonderdeel of leidingwerk te beschermen bij koude weersomstandigheden.

Heeft u verder vragen over het gebruik van dit product of andere zaken op het gebied van onderhoud? Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen u alles vertellen over de Talamex antivries.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box